Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Blog | Alváskultúra

2018. Január 16. 16:57, kedd

Ha fáj a háta, ez a matrac segíthet!

Ha fáj a háta, ez a matrac segíthet!

Talátunk egy kiváló matracot, ami különböző alvástípusok esetén is nagyon jól kiszolgál bennünket. Arra tervezték, hogy tökéletes alátámasztást biztosítson, kemény és puha legyen egyszerre

Derékfájásra matrac?

Egy hétköznapi kérdésre próbálunk választ adni. Természetesen ez nem olyan egyszerű, de általánosságban helyt áll majd.

A lakosságra jellemző, hogy deréktáji panaszokkal csak a legvégén keresnek fel orvost, vagy cserélnek matracot.

Esetünkben egy "fáj a hátam, a derekam" jelszó elhangzott, ezért ezen gondolat mentén ajánottunk matracot.

Yatsan és King Koil - a világ csúcsmatracai

A kiválasztott matrac a Diamond névre hallgató közepesen kemény matrac lett.

A kérdések során szűkítettük a lehetésges matracok számát, majd ajánlatként ez maradt.

A Diamond matrac

A Diamond matrac jellemzően egy feszes, kemény matrac. Magasított rugózata miatt az alátámasztás könnyedén beengedi a testet a matrac belsejébe, így a kialakított 5 zóna szinte összeolvad a nyomáspontok alatt - teljesen feltámasztja a testet.

A derékzóna egy speciális rugórendszert tartalmaz, mely a felfekvést követően könnyedén benyomódik, majd egyre keményebbé válik. A keményedéssel a rugózat megtartja a testet, reszponzitivátása viszont nem változik, akár 1mm függőleges rugalmasságra is képes - így a matrac lágyságának érzetét is fenntartja.

A matracban kialakított zónák a különböző felfekvések, alváspózok idején tökéletes anatómiai tartást biztosítanak.

Hasonfekvőknek a magasított rugózat és az erősen összesteppelt felső rétegek síma, feszes felületet biztosítanak. A derekat szinte lebegve tartja a matrac, segítve a nyaki terület nyomásának csökkentését a gerinc "egyenesen" tartásával.

Oldaltfekvéskor a matrac vállzónája könnyedén beengedi vállunkat a matrac belsejébe. A már említett kettős érzés itt is tapasztalható. Minél jobban süllyedünk, azaz minél nagyobb a testtömeg, annál keményebb az ellenállás, a rugalmassági tényező elvesztése nélkül.

Hátonfekvőknek kifejezetten ajánlott a Diamond matrac. A hátonfekvők jellemzően magasabb párnát használnak, ami ebben az esetben nem hátrány. Magas párnára való felfekvéskor a súlypontunk a derék felé tolódik, nagyobb és aránytalan terhet róva a matrac középső területének. A Diamond matrac magasított acélrugói az egy ponton való nyomást extrém esetben is elviselik, így az alátámasztó erő nem csökken ebben az esetben sem.

A matrac 4 évszakra osztott, ami igen ritka. A fej területéhez kapcsolódóan 4 db színes címkét találunk a matrac oldalán. Ezek színekben is jól elkülönülnek.
Minden szín egy évszakot jelöl, 3 hónappal feliratozva.

Az évszakos felosztás megfelelő használata mellett a matrac jobb párolgást (száradást) biztosít. Ezzel megóv minket a kellemetlen szagok kialakulásától, atkásodástól. Itt fontos megemlíteni, hogy ez a tulajdonság nem elhanyagolható, hiszen egy éjszaka alatt átlagosan 4-5 deciliter folyadékot párologtatunk, amelynek nagy része a matracba távozik.

A Diamond matrac oldalsó felülete presszió hatására levegőt enged ki magából. A belső szerkezet egy speciális elrendezésnek köszönhetően a vákum hatására a nagyobb felületről, azaz a fekvőfelületről nyeri a beáramló levegőt. Nyomás hatására ez a levegőmennyiség távozni próbál a matrac oldalán. Így a szellőzés tökéletesen biztosított.

A Diamond matracot boxspring ágyra is tehetjük.

Elérhetőség:

www.yatsanmatrac.hu

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2017. December 04. 12:12, hétfő | Alváskultúra

Mi az a boxspring ágy? Az Álom Design válaszol.

A boxspring ágy, korunk legkifinomultabb ágy rendszere. Egy boxspring ágytest a matracok számára nyújt alátámasztást, kímélve annak terhelését.

2017. November 08. 14:11, szerda | Alváskultúra

A rugós matracok origója

A matracokról rengeteg véleményt és tesztet olvashatunk. Az internet korában már alapvető elvárás az érdeklődő számára, hogy előzetesen megfelelő tájékoztatást kapjon - szakemberektől.

2017. Október 04. 14:10, szerda | Alváskultúra

Régi, jó matrac - de meddig jó?

Egy idősebb matrac lehet ugyanolyan jó, mint korunk legmodernebb darabjai? Mitől \"romlik\" el egy jó matrac?