Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Blog | Életmód - Test és Lélek

2013. Szeptember 04. 18:24, szerda

Oltsunk? Ne oltsunk? Kié a felelősség, ha baj lesz?

Oltsunk? Ne oltsunk? Kié a felelősség, ha baj lesz?

Oltsunk? Ne oltsunk? Kié a felelősség, ha baj lesz?
Az általános iskola hatodik évfolyamán most lesz esedékes a leginkább vitatott MMR újraoltás, és a dTap emlékeztető oltás.

Oltsunk? Ne oltsunk? Kié a felelősség, ha baj lesz?
Miért kötelező a védőoltás?

Tisztelt oltáspártiak és oltásellenzők! Kérlek, olvassátok ezt figyelemmel és indulatmentesen végig!

„Az oltások kötelező jellege sajátos helyzetet teremt egy szabad országban, mert a közjóra hivatkozva kényszerítenek embereket arra, hogy esetleg akaratuk és belátásuk ellenére oltassák be magukat, vagy gyermeküket. Miközben azonban a közjóra hivatkoznak, az oltóanyagok elkészítése, tesztelése bizonyos cégeknek üzlet. Innentől azonban összekeveredik a közjó és az üzleti érdek, s az oltóanyag ipar a közjóra hivatkozva szabadon kockára teheti egészségünket. Az oltóanyagok higanytartalma és az autizmus járványszerű terjedése közti egyre nyilvánvalóbb kapcsolat újra élesen veti fel a kérdést: a közjóra hivatkozva meg lehet-e fosztani az egyént önrendelkezési és önvédelmi jogától? És akik mindezt elrendelik, valóban mindent csak a közjó érdekében tesznek? Én nem hiszem.”
(Szendi Gábor)
(//www.tenyek-tevhitek.hu/vedooltas-vakcina-csecsemo.htm)

„Hazánkban a három hónapnál tovább élő külföldi állampolgárok számára nem kötelezőek a védőoltások, s ebből két következtetés vonható le: egyrészt, hogy ők járványveszélyt jelentenek a magyar lakosság számára, másrészt, hogy a magyarok saját hazájukban joghátrányba kerültek a külföldiekkel szemben. Továbbá emberi abortumok felhasználásával készült oltóanyagokra (MMR és bárányhimlő), melyeket a Vatikán állásfoglalása szerint a keresztény szülőknek vissza kell utasítaniuk…”
(Bokány Lajos)
(//www.nebancs.hu/az-egyesuelet/egyesuleti-hireink/94-vedoltasok-pro-es-kontra-01.html)

Miért is írok most erről? Mert érintett vagyok, mint szülő.

Az általános iskola hatodik évfolyamán most lesz esedékes a leginkább vitatott MMR újraoltás (Az MMR egy három az egyben védőoltás: kanyaró, mumpsz és rózsahimlő (rubeola) ellen) és a dTap (diftéria, tetanusz és acelluláris pertussis -szamárköhögés) emlékeztető oltás.

Általában a védőoltásokról
Azt gondolom, mindenkinek megvan a saját története, a saját véleménye, a védőoltásokat illetően.
Számomra, ami rendkívül furcsa az az, hogy egy szülőnek miért nem áll jogában dönteni arról, hogy mi történjen a gyermekével. Úgy gondolom, minden felelősségteljesen gondolkozó szülőnek joga van eldönteni, hogy milyen idegenanyag-bevitelt enged gyermeke testébe.

Nem értem, hogy a tartósan hazánkban élő külföldiekkel szemben nekünk, magyaroknak, miért kell hátrányban lennünk az alapvető emberi jogaink gyakorlását illetően, miért nem választhatunk és dönthetünk szabadon, hogy akarunk-e gyermekeinknek oltást, vagy sem. Nem értem ezt a negatív diszkriminációt irányunkban. E több mint félmilliárd ember számára az ÁNTSZ égisze alatt működő járványügyi központ (OEK) jogot biztosított (IV. pont, Módszertani levél a kötelező védőoltásokról 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012), hogy önkéntes alapon dönthessenek: kérik-e díjmentesen a kötelező oltásokat, vagy egyáltalán nem kérik.

A hatóságok a felelősen gondolkodó magyar oltásmegtagadókat meghurcolják, zsarolják, fenyegetik, és a közegészség veszélyeztetésével vádolják őket, közben álságos módon ők maguk kínálják a bevándorlóknak a mentességet. Talán biz’ a „kórokozók” útlevél alapján szelektálnak? Vagy csak akkor számítanak kórokozóknak, ha magyar gyermekekről van szó, külföldi származásúak esetén ellenben nagyon jól tudja a hatóság a „kórokozókról”, hogy károkozók?
A diszkrimináció csúcsa, hogy amikor külföldi-magyar házaspár hivatkozik magyar identitású gyermeke kettős állampolgárságára, akkor őt ellenben nem hajlandó a hatóság külföldinek tekinteni és eljárást indít, perel, bírságol.

Továbbá nem értem azt sem, hogy az oltáspártiak, tisztelet a kivételnek, miért nyilatkoznak sok ízben támadólag az oltást nem akarókról. Ha a józan paraszti ész mentén haladunk, akkor, ha járvány törne ki, ők nem esnének áldozatul, hiszen be vannak oltva, nem?
„Az oltások pártolói szerint ha megszűnnének az oltások, az úgynevezett "védőoltással megelőzhető betegségek" által okozott járványok visszatérnének és emberek milliói halnának meg. Ez azonban badarság.
Amikor Németország leállította a himlőoltást 1983-ban, egyes szakértők arra figyelmeztették, hogy a járvány vissza fog térni. Nem tért vissza. Ehelyett volt egy jelentős, "megmagyarázhatatlan" csökkenés a szellemi fogyatékosok intézményeibe került agysérült gyermekek számában.
Amikor elkezdtek beszivárogni az országba azok a jelentések, melyek szerint a DPT vakcina sok gyermeknél súlyos agyi károsodást okoz, Németország felfüggesztette a szamárköhögés oltást 16 évre, 1975-tól 1991-ig. Mégis, a szakértők által jósolt járványok nem törtek ki és a jóslatokkal ellentétben a szamárköhögésben elhunytak halálozása sem nőtt.
Ha oltások megszűnnének, drasztikus csökkenést látnánk a krónikusan beteg gyermekek számában - és ezzel együtt egy komoly csökkenést az orvosi- és gyógyszeripar profitjában is, amivel ők nagyon is tisztában vannak, ez az egyik oka annak, hogy ilyen könyörtelenül erőltetik ránk folyamatosan az oltásokat. A másik ok pedig az, hogy el akarják kerülni, hogy legyen egy oltatlan gyerekekből álló kontrollcsoport, akik egyértelműen bizonyítanák az oltások egészségromboló hatását.”
(Erwin Alber; //insearchofsimplicity.com/2010/01/28/erwin-alber-healing-the-world-one-child-at-a-time/)

Többek között hiányolom a részletes és kimerítő tájékoztatást a védőoltások hatásairól és mellékhatásairól. Minden gyógyszernek és injekciónak van mellékhatása. Ahogyan külsőre nem vagyunk egyformák, éppúgy más lehet egy – egy hatóanyagra, fehérjére, stb. adott válasza a szervezetünknek.
Az oltás egy kontrollálhatatlan természetellenes beavatkozás, nagyon durva manipuláció, az emberi szervezet rejtélyes és csodálatos működésébe való belekontárkodás.

Az oltóanyag tartalmazza a kórokozót vagy antigént, idegen élőlényekből nyert szérumot, ezen kívül más segédanyagokat (tartósítószereket, adalékanyagokat, mint például a higany). Ezek a beoltott személyre károsak lehetnek. A különböző oltások rövid távú kockázata lehet láz, görcs, fulladás, maga a betegség (például kanyaró, bárnyhimlő vagy épp polyomyelitis - azaz bénulás) megjelenése gyengébb vagy erősebb formában. A védőoltásoknak számos mellékhatása és szövődménye lehet. Ismeretesek olyan vélemények is, hogy a bölcsőhalál, az autizmus, a hiperaktivitás és még számos idegrendszeri megbetegedés a védőoltások számlájára lenne írható csakúgy, mint az allergiás megbetegedések bizonyos százaléka is. Mások ezt vitatják. A szövődmények előfordulási gyakorisága egyes kutatók szerint lényegesen magasabb a hivatalosan beismert eseteknél. A hosszú távú következmények vizsgálata nehézkes, nehezen bizonyítható. Hosszú távú oltási károsodás lehet még az ekcéma, és a krónikus felnőttkori bronchitis is.

Miután az állam már évek óta nem vállal felelősséget a védőoltások mellékhatásai miatt (a Gyógyszertörvény 2005. október 30-ával hatályon kívül helyezte az egészségügyi törvénynek azt a passzusát, amely szerint az állam kártalanítást fizet, ha a kötelező védőoltás egészségkárosodáshoz vagy halálhoz vezet), fölreppent a hír 2008-ban, hogy 2009-re megszűnnek a kötelező védőoltások. Ekkor kezdődött el a pánikkeltés a különféle (madár később sertés) influenzák kapcsán, így a megijesztett lakosság emlékezetéből kitörölték a tett ígéreteket.

A WHO által néhány évtizeddel ezelőtt kezdeményezett himlő elleni oltási program során hivatalosan elismerték, hogy nem a védőoltások hatására tűnt el a himlő a Földről. A megfelelő higiénés feltételek biztosítása, a betegek elkülönítése és a csatornázás akadályozta meg a betegség terjedését.

A múlt század halálos betegségei, mint a tüdőbaj és a diftéria már a védőoltások bevezetése előtt komoly visszaesést mutattak. A jobb életkörülmények és a megfelelő higiénia hatására ezek a betegségek eltűnőben voltak.

A rettegett járványos gyermekbénulás-járványok okozta halálesetek száma szintén magától csökkent már a védőoltások bevezetése előtt. Ugyanakkor a tömeges oltás bevezetése után hatalmas járványok törtek ki az Egyesült Államokban, és a gyermekbénulásos megbetegedések száma nőtt az oltás bevezetése után. A poliooltóanyag köztudottan évtizedeken keresztül egy majmokban élő, rákkeltő vírussal volt szennyezve, mivel az oltóanyagot majmokon tenyésztették.

A védőoltásoknak számos mellékhatása és szövődménye lehet. A bölcsőhalál, az autizmus, a hiperaktivitás és még számos idegrendszeri megbetegedés egyértelműen a védőoltások számlájára írható csakúgy, mint az allergiás megbetegedések bizonyos százaléka is. A szövődmények előfordulási gyakorisága egyes kutatók szerint lényegesen magasabb a hivatalosan beismert eseteknél.
(//antalvali.com/ajanlott_irodalom/vedooltasok)

Visszatérve az MMR és dTap oltásokra.

Gondoltam, körbejárom a témát.
Első körben, beszéltem a védőnővel és kértem, hogy legyen szíves adja oda az összetevői listát. Segítőkész volt az igaz, de ilyen listát sajnos nem tudott adni, sőt azt sem tudta, melyik oltóanyaggal fogják majd beoltani a gyerekeket. Az ANTSZ volna az illetékes, tőlük kell megkérdezni. Majd elmondta azt is, hogy ezek már nem olyan oltások, mint a régiek, mert azért azokban jócskán volt higany és egyéb nem kívánatos dolog. (Köszi…) Még azt is mondta, hogy ezekkel nem szokott azért baj lenni.

Hát nem tudom. Számomra ez nem megnyugtató és legfőképp nem elég.
Írok ide egy dolgot, amiről sokan azt mondhatják, hogy jön ez ide. Türelem, kiderül az is.

Mondja meg nekem valaki, mi annak a valószínűsége, hogy egy harmincadik hétre született koraszülött csecsemőnek, élete ötödik napján, egy, a bokájába bekötött félrement aminosavas infúzió teljes mértékben szénfeketére égeti a teljes jobb lábfején a bőrt?
Mi annak a valószínűsége, hogy erre az ügyeletes orvos annyit vet oda: „A gyerek a hibás, mert nem szólt!”
Mi annak a valószínűsége, hogy az éjszaka közepén az anyához beállít egy lelkiismeretes doktornő, s felszólítja, hogy azonnal vigye a gyerekét égésplasztikai osztályra, mert ez a gyerek innen lábbal ki nem megy, mindenképp amputálni fogják, vagy egyszerűen a gyerek meghal, mert ez akkora műhiba, hogy inkább beáldozzák a gyereket vagy a lábát, de innen ők szakszerű segítséget nem fognak kérni.

Mondja meg valaki, mi ennek a valószínűsége?

Pedig megtörtént. Velem. Még durvábban, mint ahogy itt áll.
Ugye érthető, ha ezek után tudni szeretném, mi folyik a színfalak mögött?
Utánanéztem.

Találtam egy magyar orvost, Dr. Ugrai Tamást, aki állítja, hogy az MMR oltás után lett autista az addig makkegészséges kislánya.
"Már az első védőoltás is 38-szoros higanydózist juttat a pici szervezetébe" - állítja az orvos. Amerikában, miután háromszorosára emelkedett az autisták száma, nem alkalmaznak ilyen oltásokat - mondta az orvos, állítását azonban cáfolta Melles Márta az Országos Epidemiológiai Központ vezetője.”
(//www.blikk.hu/blikk_aktualis/20050306/autista_lett_a_lanyom_az_oltasoktol)

Ezért még tovább keresgéltem.

A teljesség igénye nélkül: Izraelben, Németországban, Angliában, Hollandiában, Luxemburgban, Spanyolországban, Ausztriában, Romániában(!), a Balti államokban, Oroszországban nincs, és némelyeknél soha nem is létezett oltási kötelezettség.
Az USA-ban 50 államában pedig – vallási okokra hivatkozva – könnyűszerrel visszautasítható. Csehországban, 2005-ben lezárult egy precedensértékű per, melyben az oltásmegtagadó családnak adott igazat a Legfelsőbb Bíróság, mégpedig ugyanazon Oviedói Egyezményre hivatkozva, amit 2002-ben Magyarország is aláírt!
(//antalvali.com/hirek/legyen-jogom-donteni-kerem-vagy-sem.html)

Az egyik legvitatottabb védőoltás az MMR. A vita egyrészt az oltás higanytartalmú konzerváló anyaga – a thimerosal –, a másrészt az oltóanyag genetikai és immunológiai problematikája körül forog.
Az MMR oltás élő vírusokat tartalmaz, amelyeket elvetélt magzatok szöveteiből nyert sejteken tenyésztenek ki. A Merck and Co. Inc. gyártja. Alumínium van benne, ami idegméreg és az agy rendellenes működését okozhatja. 2001-ben az FDA (az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző és Engedélyező Hivatal) több mint egy hónapra bezáratta a Merck pennsylvaniai gyárát, mert az megszegte a sterilitással, teszteléssel és dokumentálással kapcsolatos előírásokat.
Tekintélyes orvosi szaklapok többször is beszámoltak MMR-oltás után fellépő súlyos szövődményekről, többek között szellemi elmaradásról, görcsrohamokról, bélgyulladásról, nagyothallásról, ízületi gyulladásról, agyvelőgyulladásról és aszeptikus agyhártyagyulladásról.

Vijendra K. Singh, az Utah State University egyik tudósa 2001-ben egy átfogó tanulmányában bebizonyította, hogy az MMR-oltást kapott gyermekeknél abnormálisan nagy a kanyaró elleni antitestek száma, ami azt jelezheti, hogy az autizmus egy neuro-immun reakció a vakcinára.
Singh azt találta, hogy az autista gyermekek 55%-a az MMR-oltás, 33%-a pedig a DTP-oltás után betegedett meg.
Több mint 1000 angol család tömeges perigényt nyújtott be az oltóanyaggyártók ellen, mivel gyermekeik az MMR-oltás következtében súlyos szellemi és testi fogyatékosok lettek.
(//www.vaclib.org/basic/mmr.htm)

És végül egy történet.

„Egy csodálatos áprilisi délelőttön ikerlányok születtek egy kis városban. Mindketten gyönyörű, egészséges picurkák voltak. Szépen növekedtek, okosodtak, és hosszú hajukat az anyukájuk minden nap copfba kötötte. Az egyik kislánynak mindig egy copfja volt a másiknak mindig kettő.
A kétcopfos kislány egyik délután elesett és csúnyán beütötte a kis arcát. Másnap mentek volna rubeola-mumpsz oltásra, de a kétcopfos kislány nagyon tiltakozott-fájt a feje. Megbeszélték a doktornénivel, hogy ő majd kicsit később kapja meg az oltást.
Az egycopfos kislány aznap délelőtt megkapta az oltást. Alig 30 perccel az oltás után a bőre bepirosodott és felduzzadt. Légzési nehézségekkel kórházba szállították. Néhány órán belül a mája és a vesélje leállt. Hat órával később meghalt.
Lehet, hogy én is belehaltam volna, ha megkapom az oltást.
A kétcopfos kislány nem értette, hol a testvére. Nem értette, hogy anyu meg apu miért sír olyan sokat. Nem értett semmit és senki nem tudta a válaszokat. A kétcopfos kislány nem kapta meg a rubeola-mumpsz oltást.
A kétcopfos kislány idővel barátra talált a szomszéd kislány személyében. Sokat játszottak együtt és nagyon jó barátok voltak.
Pár hónappal később mindketten elkapták a rubeolát. Annak ellenére, hogy a szomszéd kislány be volt oltva, mindketten egyszerre gyógyultak meg. A kislányok még ma is barátok.
Én vagyok a kétcopfos kislány. Az én ikertestvérem belehalt a védőoltásba.
A sok statisztika, a táblázatok mind értelmét vesztik akkor, amikor a melléhatások valósággá válnak. Senki nem érzi a fájdalmat, amit én érzek nap nap után. (kivéve persze az, aki már vesztett el ikertestvért)
Azok, akik mellszélességgel és erőszakosan kampányolnak az imádott oltásaik mellett: kívánom hogy nektek soha ne kelljen megtapasztalni a "mellékhatásokat".
(zárójelben, halkan megjegyezném, hogy a szomszéd kislány, aki mindenféle oltást megkapott, 3 éve próbál teherbe esni, sikertelenül, míg én, aki nem kapott több oltást, könnyedén teherbe estem (váratlanul, ugyan, az igaz, de nem bánom) persze lehet, hogy a kettő dolognak semmi köze egymáshoz, de azért elgondolkodtató)
Tessék több tisztelettel fordulni azok felé, akik nem akarnak oltatni. Lehet hogy nagyon jó okuk van rá.
Forrás: 2013, August 29 - 20:43 —balla.nora
(//antalvali.com/hirek/szeptemberben-diktaljak-az-iskolasokba-a-hepatitis-mereginjekciot-lehet-nemet-is-mondani.htm-0)

A betegségek valódi, veszélytelen megelőzésének kulcsa az egészséges táplálkozás és egészséges életkörülmények, stresszmentes iskola és boldog otthoni háttér lenne. Egy egészséges szervezet immunrendszere képes legyőzni a kórokozókat.

Azonban a védőoltások hatalmas üzletet jelentenek a gyógyszeripar és az orvostársadalom számára egyaránt.

Miközben Nyugat-Európa számos országában a védőoltások nem kötelezőek, és a szülők számára elegendő irodalom áll rendelkezésre a téma alaposabb megismeréséhez, a dogmává merevedett védőoltástan Magyarországon semmilyen, a hivatalos állásponttól eltérő vizsgálati eredmény, publikáció, statisztikai adat megjelenését nem teszi lehetővé.

"Évek óta megrögzötten oltásellenes vagyok. A legkevésbé sem kérdéses számomra, hogy az oltás tisztességtelen eljárás, amely ráadásul káros is." (Mahatma Gandhi)

A nagy oltáskampányokból profitálók szerencséjére a legtöbb ember egyszerűen nem gondolkodik. Mert ha gondolkodnának, összeállna bennük a kép, és leesne nekik a tantusz, hogy a védőoltás egy abszolút csalás, méghozzá egy nagyon veszélyes csalás, és senki nem oltatna többé, és már régóta esedékes volna, hogy megvalósuljon.

Oszd meg velünk a te történetedet, véleményedet!

Korrigálás:

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége - Vaccine Critics Life Protection Ass.
Örülök, hogy terjed, száll az ige. :)

Néhány apró tévedést kiigazítanék.

1.) Valóban megszűnt az állami felelősségvállalás az oltási károsodásokért 2005-ben egy időre, de aztán ezt az ordítóan abszurd ellentmondást orvosolták, visszamenőleg is - pár hónap elteltével. Igaz, a gyakorlatban ez nem jelent semmit, mert egy-két ritka kivételtől eltekintve, csípőből elutasítja a hatóság a bejelentéseket. Természetesen vizsgálatok nélkül, hasukra ütve...
Azonban a felelősségvállalásnál is sokkal nagyobb baj, hogy a súlyosan oltáskárosodott gyermekeket is tovább oltják. Hiába ad elvben lehetőséget a törvény egyészségügyi okokból mentesség igénylésére, ezt ugyancsak nem bírja egyszerű földi halandó kijárni a gyermekének.

2.) Nem elvetélt magzatok, hanem abortált magzatok szöveteiben (tüdősejtjeiben) tenyésztik a rubeola vírusát. Két ilyen abortumot használt fel a vakcinaipar (hivatalosan), egy angol és egy amerikai magzatot. Mindkettő az ötvenes éveit taposná már, ha nem öldökölték volna meg őket...

Elég az oltási önkényből! Morális ébredést a magyar egészségügyben!
Labant Csaba


Források:
//www.borgyogyaszat.com/leggyakoribb-problemak/vedooltasok-veszelye.html
//www.tenyek-tevhitek.hu/vedooltas-vakcina-csecsemo.htm
//www.nebancs.hu/az-egyesuelet/egyesuleti-hireink/94-vedoltasok-pro-es-kontra-01.html
//insearchofsimplicity.com/2010/01/28/erwin-alber-healing-the-world-one-child-at-a-time/
//antalvali.com/hirek/legyen-jogom-donteni-kerem-vagy-sem.html
//antalvali.com/hirek/szeptemberben-diktaljak-az-iskolasokba-a-hepatitis-mereginjekciot-lehet-nemet-is-mondani.htm-0
//www.nebancs.hu/
//naturahirek.hu/kinek-kotelezo-a-%E2%80%9Evedooltas-s-kiknek-nem/
//www.antsznydr.hu/index.php/jarvanyugy/24-jarvanyugy/307-vedoltasok
//magyarnarancs.hu/belpol/ujabb_vedooltasugyek_magyarorszagon_-_meg_elvezne_is-68804
//vedooltas.blog.hu/2013/04/04/megfontolasok_a_kotelezoseg_kapcsan
//www.nebancs.hu/az-egyesuelet/egyesuleti-hireink/94-vedoltasok-pro-es-kontra-01.html
//megszoktunk.wordpress.com/2009/07/20/olts-mmr/
//antalvali.com/ajanlott_irodalom/vedooltasok
//bekenagykovet.hu/
https://www.facebook.com/pages/Olt%C3%A1skritikus-%C3%89letv%C3%A9d%C5%91k-Sz%C3%B6vets%C3%A9ge-Vaccine-Critics-Life-Protection-Ass/320566067971075?sk=info
//magyarnarancs.hu/belpol/ujabb_vedooltasugyek_magyarorszagon_-_meg_elvezne_is-68804
//www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/full-statement-by-mmr-scare-doctor-andrew-wakefield-the-government-has-tried-to-cover-up-putting-price-before-childrens-health-8570596.html

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Július 28. 21:25, vasárnap | Életmód - Test és Lélek

Miért nem bírom elviselni ezt az embert, hiszen nem is ismerem...vagy mégis?

Miért nem bírom elviselni ezt az embert, hiszen nem is ismerem...vagy mégis?

2013. Július 16. 14:28, kedd | Életmód - Test és Lélek

Való-e nekem a hipnózis?

Mennyire lehet félelmet és szorongást leküzdeni hipnózissal? Mennyire veszélyes a hipnózis? Bárki hipnotizálható-e?

2013. Július 12. 13:13, péntek | Életmód - Test és Lélek

Irreális félelmeink börtönébe zártan

Irreális félelmeink azok, melyek nagyon sokszor megkeserítik hétköznapjainkat. Sokan szabadulni szeretnének tőlük, de hogyan?