Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Blog | Kulisszák mögött

2013. November 25. 17:05, hétfő

Riport Dr. Nagy Attila AFIAP, EMAFOSZ/B, Hon Es ÖgpH, AVÖAV fotóművésszel

Riport Dr. Nagy Attila AFIAP, EMAFOSZ/B, Hon Es ÖgpH, AVÖAV fotóművésszel

Mikor döntötte el hogy fotóművész szeretne lenni?

Gimnáziumi éveim óta fotózom, ekkor még zenéltem is, majd mindig jobban törekedtem a minél jobb felévtelekre, a kezdeti sikerek tovább buzdítottak, újabb alkotói kedvvel láttak el.

Milyen célból született meg “Koncert” című kiállítása?

A “Koncert” c. tematikus kiállításom több év rock koncerteken készült felvételeit összegzi. Gyerek koromban zenéts tanultam, saját rock együttesünk volt, TV- ben is szerepeltünk, így a képi és hangi művészet szintézisét igyekeztem megvalósitani a fotóimon.
Egy jó koncert felvételhez az is szükséges, hogy a fotós átérezze a szinpadon látottakat és hallotakat és érzelemmel dúsan interpretálja a képet szemlélőknek. A koncert fotozás közben jó, ha tudjuk előre, hogy pl, az énekes a refrén közben hova fog mozdulni, igy előre meg lehet tervezni a képet. Itt jön elő az, hogy ez a műfaj nem pusztán riport fotozás, jóval több annál, hiszen tudatosan, előre megfontolt koncepció alapján készítjük a koncert fotókat. Bennem is előre megvan az a végeredmény, amit magam előtt szeretnék látni és ehhez keresek helyzeteket, arckifejezéseket, mozdulatokat, amiből a képet szemlélőknek szinte a zene jelenik meg a fülében. Főként érzelmeket, gondolatokat szeretek belevinni a képeimbe. Ha modellt fotózok, akkor pedig fontosnak tartom a modellel való párbeszédet, jó kapcsolatot, hiszen ő a képünk alanya, legfőbb partnerünk, a kitünő komunikáció hozzájárul egy-egy sikeres képhez vagy sorozathoz. Magát a képalkotást nem a pillanat művészetének tartom, hiszen tudatos, előre átgondolt koncepció alapján és nem véletlenszerűen készülnek a képek. A fotográfiának gondolatot kell hordoznia, hiszen enélkül csupán a technika megnyilvánulása volna.

Volt mostanában más kiállítása is?

Az ausztriai Horban nyilt November 28-án egyéni tárlatom, melynek témája az emberábrázolás, portékat, akt részleteket mutatok be ezen a kiállításon az osztrák közönségnek.

Hol volt már külföldön kiállítása?
Egyéni kiállításom volt Ankarában, Törökországban, valamint Kismartonban (Eisenstadt , Ausztria), csoportos kiállításon kb 200 alkalommal vettem részt 12 országban.


A neve mögött mit takarnak a végzettségek, elismerések?
Az AFIAP: a nemzetközi fotóművészeti Szövetség fotóművészeti diplomája, az EMAFOSZ/B a magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének bronz fokozatú fotóművész diplomája, a Hon Es Ögph az Osztrák Fotóművészeti Szövetség, meghívásos alapon működő tagsága, az AVÖAV pedig, az osztrák amatőr fotós szövetség diplomája.

Köszönöm szépen!

Én köszönöm!

Címkék: Soproni Fotóklub

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. December 19. 18:58, csütörtök | Kulisszák mögött

Karácsonyi gálaest 80. születésnapon- Bede Fazekas Csaba 80 éves

Közel 200 szerep, 14 díj, kitüntetés. Bede Fazekas Csaba magánénekes, Érdemes Művész december 25-én ünnepelte 80. születésnapját. A Győri Nemzeti Színház társulata ünnepi, születésnapi gálaműsorral készült közönségének

2013. December 12. 20:44, csütörtök | Kulisszák mögött

Megnyílt az Illatszertár

Csankó Zoltán Tony Curtis-nek is énekelt annak idején a főiskolán

2013. November 29. 16:51, péntek | Kulisszák mögött

„A valóságot, az embert keresem, nem az egzotikumot!” Riport Szamódy Zsolt Olaf fotóművésszel

Ma nyitotta meg kapuit Szamódy Zsolt Olaf fotóművész klub kiállítása Almásfüzitőn a Teleházban. A „Fal és függöny mögött Kína” című fotókiállítást Ölveczky Gábor grafikusművész nyitotta meg.