Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Cégregiszter | Egészség, életmód

Sóbarlang

9024 Győr, Mécs László utca 24.

Szeretnénk Neked bemutatni pár mondatban a só -és klímabarlangunkat, az alkalmazott technológiát és a sóterápia rövid történetét.

A sóterápia alapja a speleo terápia azaz a sóbarlangban való kezelés. A barlangunkban a száraz technológiás sóterápiát alkalmazzuk, mely módszer alapján a betegek egy különleges sószobában tartózkodnak, ahol speciális só-aeroszol beporlasztással különleges mikroklíma jön létre. A mikroorganizmusok száma jelentősen lecsökken, ily módon a levegő lényegesen tisztább allergizáló anyagokban szegényebb lesz. Az általad látogatott „só-barlang” egészségügyi intézményekben működő, légzés-rehabilitációra szakosodott technológia alkalmazásával készült.
A barlangi hatás, valamint a só design a látogató számára egy ismeretlen, de mégis barátságos a külvilágot hátrahagyó, feltöltődést kínáló relaxációs tér élményét kínálja, amit tovább fokoz a terápia alatt futó hang és fénytechnikai program.

Már a középkorban ismerték, hogy a sóbarlangban való tartózkodásnak gyógyító ereje van. Megfigyelték, hogy a sókezeléseken átesett betegek meg tudtak szabadulni a tüdőbántalmaiktól. A történelem folyamán állandóan figyelték, kutatásokat végeztek a só gyógyító erejével kapcsolatban. Egyre több szanatóriumot hoztak létre sóbányák közelében, melyeket előszeretettel vették igénybe a légzőszervi betegek.

Környezetünk szennyeződése egyre nagyobb mértékű és ezért a krónikus légzőszervi betegek száma is évről évre nő, jelentős terhet róva az egészségügy és egészségbiztostás rendszerére. Az ún. klímaszanatóriumokban folyamatosan növekvő számú beteget kell ellátni, ezért a kezeléseket egyre hosszabb várakozás előzi meg. Ezekre a problémákra kínál megoldást a mesteréges sóbarlang klímaterápia.

Egyetlen kúra a sóbarlangban annyit ér, mint egy teljes nap a tengerparton!

Várunk sok szeretettel, próbáld ki Te is a só hatalmas gyógyító erejét!

Fotók

Sóbarlang
Sóbarlang
Sóbarlang
Sóbarlang
Sóbarlang

kapcsolat