Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Február 01. 18:45, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

A jövő héten folytatódik a télies idő

A jövő héten folytatódik a télies idő

A jövő héten folytatódik a télies idő: többször várható havazás, megerősödik a szél, így hófúvás is lehet. Hidegre is készülni kell, több helyen nappal is maradnak a mínuszok - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint hétfőn elszórtan várható kisebb havazás, délen és keleten havas eső és eső is, a hóréteg gyarapodása már nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 5 és 0 fok között alakul, az északi havas területeken lehet kissé hidegebb a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet nagyrészt plusz 1-5 fok között valószínű.
Kedden borult, párás, és kevésbé felhős helyek egyaránt lesznek, északon, északkeleten van a legkisebb esélye a napsütésnek. A Dél-Alföldön megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul a hőmérséklet, de a kevésbé felhős, havas tájakon mínusz 10 fok is lehet. Nappali mínusz 1 és plusz 5 fok közé melegedhet a levegő.
Szerdán egyre többfelé várható csapadék. Északnyugaton, nyugaton, illetve az Északi-középhegységben inkább havazás, a közép- és délkeleti országrészben eső, havas eső lesz a jellemző, de hajnalban átmenetileg ónos eső is előfordulhat. Többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 7 és mínusz 1 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, hóval borított tájakon mínusz 10 fok is lehet. A nappali maximumok várhatóan mínusz 1 és plusz 6 fok között alakulnak.
Csütörtökön délnyugaton több, északkeleten kevesebb csapadék valószínű. A Dunántúl északi felén inkább a havazás lesz a jellemző, délkelet felé haladva havas eső, eső is várható. Többfelé megerősödik a szél, helyenként hófúvás is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul.
Pénteken túlnyomóan borult idő lesz, sokfelé várható havazás, havas eső, délkeleten eső is. Többfelé erős, helyenként viharos lesz a szél, hófúvás is előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2 fok között, nappali mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.
Szombaton is többfelé lesz erős a szél, de egyre kevesebb helyen várható havazás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és mínusz 1 fok között valószínű. Nappal mínusz 3 és plusz 2 fok közé melegszik a levegő.
Vasárnap sok napsütés várható, számottevő csapadék nem valószínű. Néhol megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 11 és mínusz 6, a maximumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.