Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Szeptember 17. 17:54, szerda | Belföld
Forrás: MTI

A Tebész az MNB-hez fordult a Norbi Update részvényértékesítése miatt

A Tebész az MNB-hez fordult a Norbi Update részvényértékesítése miatt

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (Tebész) szerint megkérdőjelezhető a Norbi Update Lowcarb Nyrt. jelenleg folyó részvényértékesítésének jogszerűsége, ezért a szövetség kéri a Magyar Nemzeti Bankot (MNB), mint felügyeleti hatóságot a nyilvános részvényértékesítés azonnali felfüggesztésére.

A kisbefektetők érdekvédelmét felvállaló szövetség az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy a cég igazgatósági elnöke olyan, a cég jövőbeni működését és annak kockázatait befolyásoló információk híresztelésébe kezdett a jegyzési időszak alatt, amelyek nem szerepelnek a felügyelet által jóváhagyott kibocsátási tájékoztatóban.
A Tebész szerint mindez aggályos és jogsértő, mert "ezzel egyrészt megsértették az információterjesztésre vonatkozó tőkepiaci szabályokat, másrészt valótlanná vált a tájékoztató azon része, melyben Schóbert Ferenc Norbert, az igazgatótanács elnökeként arról nyilatkozik, hogy a tájékoztató nem hallgat el olyan tényt, amely a részvényekbe való befektetés megalapozott megítéléséhez szükséges".
A szövetség azt is kéri, hogy az MNB szólítsa fel a Norbi Update Lowcarb Nyrt.-t tájékoztatójának megfelelő tartalmú kiegészítésére.
A Tebész közleménye szerint a kibocsátási tájékoztató a világhírű teniszjátékosról csak mint "reklámarcról" tesz említést, míg a sajtónyilvános eseményekről megjelent tudósítások már mint esetlegesen később beszálló üzleti partnerről szóltak.
Aggályosnak tartja a szövetség a cégvezetőnek a társaság jövőbeni működését alapvetően meghatározó védjegyekkel kapcsolatos kijelentéseit is, miszerint a 13 védjegyet be fogják vinni a cégbe térítésmentesen, vagy jelképes összegért az első alaptőke-emelésről döntő közgyűlésen. Ilyen tervekről azonban semmilyen nyilatkozat sincs az MNB engedéllyel rendelkező tájékoztatóban.
Továbbá a tájékoztatóban és mellékleteiben kizárólag tavalyi időszakra vonatkozó üzleti adatok olvashatók, míg a sajtóeseményen friss 2014-es adatokról beszélt a részvényeladó, egyebek közt a cég aktuális vagyonáról, az alkalmazottak számáról és a működéshez kapcsolódó egyéb információkról - olvasható a Tebész közleményében.
A Norbi Update Lowcarb Nyrt. szeptember 8. és 26. közötti értékesíti részvényeit, a sikeres kibocsátás után pedig a tőzsdére lépést tervezi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő