Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Augusztus 27. 10:29, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Balogh Bence, a Swift Cup Europe Bajnoka!

Balogh Bence, a Swift Cup Europe Bajnoka!

Először is gratulálok a hétvégi teljesítményedhez, ami egyben a 2014-es Bajnoki Címet is hozta neked.

Milyen címről is van szó, hisz még a bajnokság még javában tart?

Valóban hátra van még három futam, de a „Swift Cup Europe” sorozatban sikerült 78 pontra növelnem az előnyömet a hétvégi két futamgyőzelemmel, így a maximálisan még szerezhető 64 pont kevés ahhoz, hogy ezt be lehessen hozni. Szóval, ha nem megyek el a hátralévő futamokra, akkor is megnyertem a bajnokságot.

Az esős hétvégén miként is sikerült a legjobbként teljesítened?

A második helyről rajtoltam az első futamon. Reggel nyolckor indultunk és nekem nem erősségem a koránkelés, így egy kicsit álmosan kezdtem. Csík Jani mögött autóztam a második helyen mikor az utolsó előtti körben már éppen a végső “támadásra” készültem, kerestem a megfelelő helyet az akcióhoz, mikor elfogyott Jani üzemanyaga, így az ölembe hullott az első hely.

A második futam sokkal izgalmasabban alakult. A nyolcadik helyről indultam a fordított rajtrács miatt és sikerült a 11/12-ik helyre “visszarajtolnom” magam. Innen szépen, apránként „leszeleteltem” a mezőnyt és a negyedik körben az élre álltam. Jani jött velem, folyamatosan támadott, én pedig megpróbáltam úgy védekezni, hogy ne legyenek túlságosan lassúak a köreink. A táv felénél Jani végül átvette a vezetést. Nem támadtam, mert az elszakadás volt az elsődleges cél, amit végül sikerült is teljesíteni.

Az utolsó előtti körben csapatunk főmérnöke, Oláh Zoli rám szólt rádión, hogy jó második hely, így is enyém a bajnokság, ne kockáztassak. Ezzel én is tisztában voltam és nem is akartam forszírozni az előzést, de az utolsó kör első kanyarjában Jani “eltaktikázta magát” ezért tempót veszített a kanyar kijáratánál. Reflexből kihúztam mellé az autót a jobb oldalra ezért a harmadik szűk jobbosra már én voltam pozícióban. Innen már csak védekeznem kellett. Versenyző alkat vagyok, vállaltam a kockázatot. Szerencsémre jól jöttem ki belőle, így csak egy kisebb szidást kaptam apámtól a verseny végén…

Első éved a Gyorsasági Bajnokságban. Európa bajnok lettél még az évad vége előtt. Milyen érzés?

Egyelőre még nem fogtam fel, nekem is fura ez az egész. Senki - engem is ideértve – nem számolt azzal, hogy az első évben jó helyen leszek az év végén, azzal meg különösen nem, hogy megnyerem a bajnokságot, pláne nem, hogy három futammal a vége előtt.

Nagyon boldog és büszke vagyok, ezt már soha, senki nem veheti el tőlem!

Te mivel magyarázod ezt? Mi a titok?

Beszéltünk már erről. Gyakorlatilag minden, amit eddig csináltam ezt az eredményt szolgálta. A motorversenyzés, mellette a karate, a versenyszerű vitorlázás és sok száz óra szimulátorozás mind hozzájárult a sikerhez. Két dolgot kell tudni jól kezelni: az autót és a versenyhelyzetet. Nem lehetsz bajnok, ha csak az egyikben vagy jó.

Ha így haladsz, nemsokára akár a WTCC-ben is láthatunk majd?

Jó lenne, de az nem lesz azért olyan egyszerű. Keresem egyelőre a továbblépés lehetőségét. Ha sikerül összehozni, akkor megszervezünk egy kupás Seat Leon tesztet még az idén, de vannak más lehetőségek is. Meglátjuk, mi jön össze.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.