Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Július 19. 21:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Banki adatokat fürkésznek

Banki adatokat fürkésznek

A NAV az idén a korábbi évekhez képest jóval többször tiltatta le a munkabérek kifizetését, hogy így jusson hozzá az elmaradt befizetésekhez. Ezen az úton csaknem 4,5 milliárd forint folyt be a közkasszába. Érdekesség, hogy egyik alkalommal nem kevesebb mint 467 millió forintról szólt a hatósági bérletiltás - írja a Magyar Nemzet.

Az adóhivatal végrehajtói többször foglaltak le vagyontárgyakat is, amelyeket végül elárvereztek. Így például ékszereket kínáltak megvételre. A köztartozások beszedését szolgálták azok a licitálások is, amelyeken a hatóság kutyapórázokat, oxigénpalackokat vagy dekorációs tárgyakat hirdetett meg. Hat hónap alatt ötvenezer értékes banki adathoz jutott hozzá az adóhivatal azoknak a magánszemélyeknek az ügyeiben, akik ellen adótartozás miatt végrehajtás indult. A hatóság olyan bankszámlákra is rátalálhatott, amelyekről korábban nem volt tudomása. Az adóvégrehajtók a korábbinál többször rendelkeztek az adósok munkabérének részbeni elvonásáról, más esetekben pedig cégektől foglaltak le különféle vagyontárgyakat, például oxigénpalackot vagy kutyapórázt.

Fél év alatt több mint 450 ezer végrehajtást indított meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a szervezet nagyjából hatszázmilliárd forintot igyekezett beszedni a köztartozást felhalmozó magánszemélyektől és vállalkozásoktól. Az adósság nagyobb részét – szokás szerint – a gazdasági élet szereplői görgették maguk előtt, a befizetésekkel elmaradó polgároktól fél év alatt nagyjából nyolcvanmilliárd forint elvonását kezdeményezte az adóhivatal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.