Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2015. Július 03. 07:10, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Bérkiegészítés az egészségügyi dolgozóknak az év második felében

Bérkiegészítés az egészségügyi dolgozóknak az év második felében

Megjelent a kormányrendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben arról, hogy bérkiegészítést kapnak az egészségügyi dolgozók az év második felében.

A rendelet kimondja, hogy az egészségügyi ágazati előmeneteli szabályok hatálya alá tartozó egészségügyi dolgozók és az e szabályok alá tartozó egészségügyben dolgozók a július 1. és december 31. közötti időszakra bérkiegészítésre jogosultak. A jogszabály részletezi a bérkiegészítés számítási alapját, majd a melléklet tartalmazza az erre fordítható összeget.

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár múlt csütörtökön közölte: a kormánydöntés értelmében az idei mozgóbér-emelésre 5,3 milliárd forintot fordítanak az Egészségbiztosítási Alap idei céltartalékából, jövőre - egész évre - 13 milliárd forint áll rendelkezésre az ágazatban dolgozók mozgóbér-kifizetésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni