Hírek

Börtönbüntetésre ítélték a társukat agyonverő névnapozókat

Feltöltve: 2012-09-14 12:40:54 Kategória: Kék hírek Forrás: MTI
Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla pénteken jogerősen négy férfi börtönbüntetését, akik 2010 decemberében egy névnapi összejövetelen halálra verték ismerősüket, a Szigetvárhoz közeli zsibóti szőlőhegyen.
Börtönbüntetésre ítélték a társukat agyonverő névnapozókat

A táblabíróság Krémer László vezette tanácsa az ügyben első fokon eljáró Pécsi Törvényszékkel megegyezően a vádlottakat társtettesként elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek; Serényi Zsoltot 12, Fridrik Tibort 11, Binder Attilát 10, Orsós Istvánt 8 év börtönnel sújtotta.
    Az egymással rokoni, ismerősi kapcsolatban álló férfiak 2010. december 2-án összejövetelt szerveztek a zsibóti szőlőhegyen, az eseményen mások mellett egyikük édesapjának ismerőse, a későbbi sértett is részt vett. A társaság italozott,  s amikor az alkohol elfogyott, többen elmentek, hogy bevásároljanak.
    Ezalatt a sértett közeledni próbált Binder Attila és Orsós István élettársai felé, a nők azonban visszautasították ezt, s az esetről beszámoltak az italbeszerzésből visszaérkező férfiaknak.
    A vádlottak a történtek hallatára indulatba jöttek, és az épület előtt addig ütötték, rúgták a sértettet, amíg elveszítette eszméletét. Ezután visszamentek a házba, de amikor látták, hogy a férfi felkel, és el akar menni, Fridrik Tibor újra kiment, és megrúgta őt, majd Serényi Zsolt egy húsvágó bárddal kétszer a fejére sújtott.
    Az áldozat nem sokkal később belehalt a bántalmazás során elszenvedett sérüléseibe, holttestét másnap találták meg.
    Az első és a másodfokon eljáró bíróság egyaránt megállapította, hogy a támadók gátlás nélkül verték a sértettet, és bár előre láthatták, hogy tettük a férfi halálát okozhatja, mégis közönyösek maradtak iránta.

Véleményed van? Szólj hozzá!
Kapcsolódj be a párbeszédbe


További olvasnivaló a rovatban

Hárman haltak meg az M7-esen
Kék hírek
2015-05-08 09:36:04

Hárman haltak meg az M7-esen


© Copyright InfoVárosok. Minden jog fenntartva. | Web Design & Arculat: Voov