Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Október 30. 18:06, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Bősárkányi házrobbantás - Szabadlábon védekezhet a gyanúsított

Bősárkányi házrobbantás - Szabadlábon védekezhet a gyanúsított

Szabadlábon védekezhet az a férfi, aki saját házát robbantotta fel a hónap elején a Győrhöz közeli Bősárkányban, miután a Győri Járásbíróság elutasította előzetes letartóztatásba helyezést kezdeményező ügyészi indítványt.

Máté Kinga, a megyei törvényszék szóvivő bírája csütörtökön az MTI-vel azt közölte: a határozat indokolása szerint a gyanúsított egészségi állapota nem indokolja a kényszerintézkedést. A férfi ugyanis a detonáció során súlyosan megsérült, ápolásra szorul, hosszadalmas kórházi kezelés vár rá, így sem a bűnismétlés, sem a szökés, elrejtőzés veszélye nem áll fenn.

Október 7-én éjjel vágta át a házánál futó földgázvezetéket a huszonéves férfi; az ezt követő detonációban az épület összeomlott, egy szomszédos ház pedig lakhatatlanná vált. A rendőrség akkor azt közölte, hogy közveszélyokozás miatt nyomoznak az ügyben. A győri kórház tájékoztatása szerint életveszélyes állapotban, lélegeztetőgépen lévő, húszas évei végén járó férfi testfelületének több mint harmada megégett, és légúti égési sérüléseket is szenvedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.