Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Február 26. 10:21, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Buda-Cash - Sorban állnak pénzükért Miskolcon

Buda-Cash - Sorban állnak pénzükért Miskolcon

Tanácstalan emberek állnak sorba csütörtök kora reggeltől a Tokaj és Vidéke Takarékszövetkezet miskolci fiókja előtt, hogy pénzükhöz, vagy legalábbis annak egy részéhez jussanak, a pénzintézet az Észak-magyarországi Regionális Bank (ÉRB) Zrt. érdekeltségébe tartozik. Úgy volt, hogy délelőtt 10 órakor kinyit a pénzintézet, de ez nem történt meg 11 óráig.

A Magyar Nemzeti Bank több évtizedes visszaélés-sorozatot gyanít a Buda-Cash Brókerháznál, ezért kedden azonnali hatállyal felfüggesztette működési engedélyét, és a brókerházzal összefüggésbe hozható Dél-Dunántúli Regionális Bank (DRB) bankcsoporthoz tartozó négy banknál, így az ÉRB-nél is korlátozó intézkedéseket rendelt el.
A miskolci székhelyű ÉRB öt takarékszövetkezet, a kazincbarcikai székhelyű "TAKARÉK" Szövetkezeti Hitelintézet, a Tokaj és Vidéke, az Abasár és Vidéke, a Létavértes és Vidéke, valamint a Pocsaj és Vidéke Takarékszövetkezet egyesüléséből jött létre. A hitelintézet Észak-Magyarország több településén, Debrecenben és környékén, valamint Budapesten is rendelkezik fiókokkal.
A miskolci fiók előtt sorban álló mintegy ötven ember csütörtökön azzal szembesült, hogy hatvanezer forintot vehetnek fel számlájukról. Ezt a korlátozást többen is nehezményezték, miként azt is, hogy bankkártyájukkal vásárolni sem tudnak, pénzt sem tudnak felvenni, az ATM ugyanis nem működött a fióknál.
A korábbi tájékoztatás szerint a bankfiók 10 órakor kinyitott volna, ez azonban 11-ig sem történt meg. A sor egyre rövidebb, a pénzükre várakozók száma 11 órára körülbelül a felére csökkent. Az látható, hogy a bankban emberek vannak, de felvilágosítást nem nyújtottak mindeddig.
A Borsod Online (Boon) csütörtökön arról írt, hogy a Buda-Cash körüli botrány több Tokaj környéki települést, intézményt is közvetlenül érint, az ÉRB-nél vezeti a számláját egyebek mellett Tiszaladány és Bodrogkeresztúr önkormányzata, de ugyancsak az ÉRB kezeli a tokaji Dombi Sámuel kistérségi egészségközpont és a Tokaji Kistérségi Tanács pénzét is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.