Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Január 31. 17:24, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Cseh autóbusz súlyos balesete Szlovákiában

Cseh autóbusz súlyos balesete Szlovákiában

Két utas meghalt és 24 személy különböző sérüléseket szenvedett egy cseh busz balesetében szombat reggel Kelet-Szlovákiában - jelentette a CT24 cseh közszolgálati hírtelevízió.

A Nobless Line társaság Prága és Ungvár közötti rendszeres járatának egyik autóbusza a lőcsei járásban fekvő Csütörtökhely (Spissky Stvrtok) mellett az autópályáról lehajtva egy betonoszlopnak ütközött.
A rendőrség első jelentései szerint a baleset legvalószínűbb okát a rossz látási viszonyokban, a behavazott, jeges útviszonyokban, illetve az adott útszakaszon megengedett 40 km/óra sebesség túllépésében kell keresni.
A 24 sérült közül két személy állapota kritikus, életveszélyes, míg hat személyé rendkívül súlyos, négyé pedig közepesen súlyos - közölte Ivan Netík, a szlovák belügyminisztérium sajtóosztályának igazgatója. A sérült személyeket a környék kórházaiba szállították. Az egyik áldozat cseh, míg a másik ukrán állampolgár.
Viliam Cislák szlovák egészségügyi miniszter délutáni sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az autóbuszban 42-en utaztak, a mentőszolgálat emberei 31 személyt a helyszínen elláttak. Az autóbusz életveszélyesen megsérült vezetőjét már megoperálták, míg két szlovák, egy cseh, egy magyar és egy ukrán állampolgárt délután műtenek meg.
A baleset helyszínét délelőtt Robert Kalinák szlovák belügyminiszter is meglátogatta. A miniszter szintén úgy nyilatkozott, hogy a buszsofőr valószínűleg nem az útviszonyoknak megfelelően vezette a járművet.
A Prága-Ungvár rendszeres autóbuszjáratot 2005-ben nyitották meg, s az utasok szállítására a cég korszerű Setra buszokat használ - mondta újságíróknak Petr Cáp, a Nobless Line szóvivője. Elmondása szerint az autóbuszban elsősorban csehek, szlovákok és kárpátaljaiak utaztak.
Cseh autóbusznak hasonlóan súlyos balesete legutóbb 2008 október elején volt Szlovákiában. A Student Agency társaság autóbusza Trencsén mellett az árokba csúszott és felborult. A baleset négy emberéletet követelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.