Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Március 06. 14:10, péntek | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Energetikai verseny a Pálffy iskolában - Csapatok jelentkezését várják

Energetikai verseny a Pálffy iskolában - Csapatok jelentkezését várják

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre energetikai verseny a Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskolában. A verseny célja, hogy a diákokat megismertessük a környezetvédelemmel, az energiahatékonyság és –biztonság kérdéskörével.

A versenyre 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. Jelentkezni az energetikaiverseny@gmail.com címen lehet 2015. március 13-ig.

A csapatok első körben egy, az energetika témaköréhez kapcsolódó tesztsort töltenek ki, mely az oldal alján lévő linkről tölthető le. A feladatsort legyenek kedvesek 2015. március 20-ig az energetikaiverseny@gmail.com e-mail címre továbbítani.

A 6 legmagasabb pontszámot elért csapat bekerül a III. Győri Középiskolai Energetikai Verseny döntőjébe, ahol egy szabadon választott, energetikához kapcsolódó témakörben kell előadást tartaniuk az arra kijelölt szakmai zsűri előtt. Minden döntős diák értékes nyereményekkel gazdagodik, a nyertes csapat iskolája pedig elnyeri a „LegEnergikusabb Iskola” díját. A döntő tervezett időpontja és helyszíne: 2015. április 10., Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskola – 9023 Győr, Földes Gábor u. 34-36.

Rendezvényt az elmúlt esztendőkben olyan neves cégek és szervezetek képviselői tisztelték meg jelenlétükkel, mint a Győr-Szol Zrt., az E.ON gönyűi erőműve, a Cothec Kft., az Energia Mentők Kft., a TriodaGroup Kft., a Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, a Magyar Energetikai Társaság Ifjúsági Tagozata, valamint az Innovációval a Fenntartható Fejlődésért Egyesület.

Sok szeretettel várják Csapataik jelentkezését!

Feladatsorok

Miért hívjuk életre a versenyt?
1. Fontosnak tartjuk a környezeti oktatást!
2. A verseny újszerű: Győr-Moson-Sopron megyében még nem találkoztunk hasonlókezdeményezéssel.
3. Napjainkban nagy hangsúly van az energiabiztonságon- és hatékonyságon, s hahosszú távon gondolkodunk, a fiatalokat meg kell ismertetni a lehetőségekkel,
ezáltal lerakhatjuk egy környezettudatosabb generáció alapjait.
4. A csapatmunka segíti a diákok fejlődését.
5. A projektmunka segítségével a fiatalok elmélyülnek az adott témakörben, a
verseny pedig nagyobb motivációt jelent.
6. A diákok az előadással fejlesztik előadói készségeiket.
7. A versenyen való indulást a diákok megjelölhetik szakmai önéletrajzukban. A
vállalatok keresik az innovatívan gondolkodó munkatársakat.
8. A versenyzőknek alkalmuk nyílik megismerkedni a támogató cégek képviselőivel,így segítve kapcsolati tőkéjük növelését, mely a későbbiek folyamán méghasznukra válhat.
9. A támogató cégek fórumhoz jutnak: zsűritagként, vendégként szívesen látjuk őket,segítségük pedig megjelenik a Kisalföld című napilap és egyéb fórumok hasábjain.
10. A cégek a verseny után felvehetik a kapcsolatot a tehetséges versenyzőkkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense