Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Október 20. 11:13, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Ernyő nélküli esernyőt fejlesztenek kínai feltalálók

Ernyő nélküli esernyőt fejlesztenek kínai feltalálók

Már piacra kerülése előtt rendkívüli népszerűségnek örvend a víztaszító, mindössze nyéllel rendelkező \"láthatatlan esernyő\", amelyet egy kínai feltalálókból álló csoport gondolt ki az eső elleni védekezés új eszközéül.

Az Air Umbrella, vagyis levegőesernyő már nevében is utal a készülék működési mechanizmusára. A mindössze nyéllel rendelkező eszköz ugyanis a nyél tetején lévő lyukakból kifújt levegő segítségével tartja hordozóját szárazon: levegő kipréselésével egyfajta erőtér képződik, eltaszítva az esőcseppeket.

Az Air Umbrella három típusban lesz kapható, várhatóan a jövő év végétől. A legkisebb, kifejezetten nőknek fejlesztett változat 30 centiméteres, 500 grammot nyom, eleme pedig 15 perces használatot tesz lehetővé. A hagyományos változat 50 centiméter hosszú, 800 grammot nyom és félórás esőtaszítást garantál. A harmadik típus különlegessége, hogy változtatható, 50-ről akár 80 centiméterig kitolható nagyságú, 850 grammos, eleme fél óráig tart ki.Az amerikai közösségi finanszírozási platformon, a Kickstarteren népszerűsített esernyő feltalálói szerint egyelőre kutatás-f

jlesztési fázisban van, az ötlet ugyanakkor a jelek szerint már számos érdeklődőt megnyert magának. Az eredetileg 10 ezer dolláros felajánlásért a Kickstarterre feltett projektet hétfőig már csaknem 700 ember több mint 80 ezer dollárral támogatta. A végső fejlesztések további 10 hónapot vesznek igénybe, a legelső darabok így 2015 végén várhatók - jósolják a kelet-kínai Nanking városából származó fejlesztők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense