Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Július 28. 08:18, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Felvételi - Öt százalékkal több diákot vett fel a győri egyetem

Felvételi - Öt százalékkal több diákot vett fel a győri egyetem

A tavalyinál öt százalékkal több diákot vett fel idén a győri Széchenyi István Egyetem - közölte az MTI-vel Földesi Péter rektor, jelezve, hogy az alapvetően műszaki képzéseket kínáló intézmény kapacitása "elérte a plafont".

A számunkra kedvező felvételi adatsorral a kormány felsőoktatási képzési döntései, törekvései markánsan megjelennek egyetemünkön - jegyzete meg, hozzátéve, a napokban 2730 leendő diák kapja meg az értesítést, hogy szeptemberben itt kezdheti meg tanulmányait.

Mint mondta, stabil az összes gólya kétharmadát befogadó Műszaki Tudományi Kar létszáma, ahová 1711-en nyertek felvételt, köztük 1572 államilag finanszírozott mérnök- és informatikushallgató. A legnagyobb szak most is a nappalis gépészmérnöki, 250 fővel, amelyet a járműmérnöki 186, a mérnökinformatikus 124, a villamosmérnöki pedig 85 elsőévessel követ.

Földesi Péter hozzátette: osztatlan mérnöktanár szak már második éve csak Győrben indul, az országos csökkenéssel szemben pedig itt emelkedett a gazdasági és a jogi területen az államilag finanszírozott helyek száma; az üzleti irányultságú közgazdászképzésbe például ötödével többen kerültek be, mint 2013-ban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.