Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Április 21. 15:11, kedd | Sport
Forrás: MTI

Férfi kézilabda BL - A Veszprém visszavághat a Kielnek az elődöntőben

Férfi kézilabda BL - A Veszprém visszavághat a Kielnek az elődöntőben

Akárcsak egy évvel ezelőtt, ezúttal is a német THW Kiel együttesével találkozik az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének elődöntőjében.

A sorsolást kedden a tornának otthont adó Kölnben tartották, ahol eldőlt, hogy a másik ágon a Barcelona a magyar szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev csapatával, a lengyel Kielcével találkozik majd.
A Veszprém és a Kiel egy évvel ezelőtti párharcában a német csapat 20 ezer néző előtt 29-26-ra diadalmaskodott a Lanxess Arenában. A Kiel a mostani idény negyeddöntőjében a MOL-Pick Szegeddel találkozott, az első mérkőzésen a magyar csapat ugyan kétgólos előnyt harcolt ki, de vasárnap a németországi visszavágón sima, 31-23-as vereséget szenvedett.
A 19-szeres német bajnok, háromszoros BL-győztes Kiel 31 fordulót követően vezeti a Bundesligát.
A Final Fourban az elődöntőket május 30-án rendezik, míg a helyosztókra másnap kerül sor. A találkozók kezdési időpontja 15.15 és 18.00 óra.
Nagy László, a SEHA Liga-győztes veszprémiek csapatkapitánya a Telekom Sporthír Szolgálat tájékoztatása szerint jobban szerette volna, ha a Kielcével kerülnek szembe az elődöntőben, de cseppet sem szomorkodott amiatt, hogy ez a kívánsága nem teljesült.
"Ezen a szinten már alig fedezhető fel különbség az állva maradt csapatok között, akik ráadásul igen jól ismerik egymást" - jelentette ki a válogatott átlövő. "A tavalyi ezüstérmes együttes jutott nekünk, akik akkor a négyes döntő első napján egy eléggé furcsa mérkőzésen legyőztek bennünket, és lám, a sporttörténelem most megismétli önmagát. Az egész csapatom nevében ígérhetem, hogy nem leszünk megilletődve az elődöntőben, úgy is fogalmazhatok, hogy a tanulópénzt tavaly már megfizettük."
Nagy László szerint a Veszprém számára extra motivációt jelent az, hogy a Kiel éppen a Szeged kiverésével jutott be ismét Európa legjobb négy csapata közé.
"Szeretnénk revánsot venni a Kiel csapatán, ami az egész magyar kézilabdázás dicsőségére válhat. A most következő közel negyven nap alatt - ha éppen nem játszunk a magyar bajnokságban vagy a kupában - alaposan fel fogunk készülni a német csapatból. Azt már tudjuk, hogy nem sebezhetetlenek, hiszen Zágrábból és Szegedről is vesztesként távoztak. Vannak rossz és jó emlékeink is velük kapcsolatban, de mi most nem a múlttal, hanem a jövővel, a legszebb álmunk megvalósulásához vezető úttal fogunk foglalkozni" - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.