Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Július 15. 14:16, kedd | Helyi
Forrás: infoGyőr

Gyere Gyuri Győrbe! - a különleges városnéző mesekönyv

Gyere Gyuri Győrbe! - a különleges városnéző mesekönyv

Gyere Gyuri Győrbe című mese, Győr városát mutatja be a gyerekeknek egy kíváncsi csacsi, Gyuri segítségével. A könyv írója Horváth Gyöngyi Klaudia, aki családjával Celldömölkről költözött Győr városába és pont ez a változás, hozta az inspirációt a könyv ötletéhez.

Amikor kisfiával a várost járta, a gyermekben számtalan kérdés megfogalmazódott, ekkor jött az ihlet egy olyan gyerekeknek szóló könyvhöz, amiben játékosan, mutatja be Győr nevezetességeit egy csacsi és egy kakas segítségével. A könyv amellett, hogy a város kultúráját, történelmét jellemzi, igencsak tanulságos és fogalmakat is megmagyaráz.

A Gyere Gyuri Győrbe mű egyik különlegessége, hogy rajzolt mesefigurák jelennek meg a valós képeken, ezzel is felkeltve a gyermekek érdeklődését. A könyv írója tanítónőként dolgozik, ez az első könyve, de elmondása szerint nem az utolsó. Szeretne hasonló témájú könyvet kiadni, csak más nagyvárosról szólva.

Gyere Gyuri Győrbe! c. mesekönyv! kapható a Tanmolyda könyvesboltban. (A Széchenyi térnél, a Lloyd mögött.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense