Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Április 18. 11:48, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Gyulai korrupciógyanú - Tíz határrendészt vettek őrizetbe

Gyulai korrupciógyanú - Tíz határrendészt vettek őrizetbe

Tíz határrendészt vettek őrizetbe és hallgattak ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség ügyészei a gyulai határrendészetnél csütörtökön nyilvánosságra került korrupciógyanú miatt - közölte pénteken a főügyészség.

A kihallgatáson valamennyi gyanúsított megtagadta a vallomástételt. Őket hivatali vesztegetés elfogadása bűntettével gyanúsítják.
A főügyészség közleménye szerint a megalapozott gyanú lényege szerint a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó, tíz határrendész szolgálatot teljesítő rendőr a gyulai határátkelőhelyen a Magyarország területére történő belépéskor pénzt, illetve más juttatásokat kértek és fogadtak el külföldi kamionok vezetőitől.
A vesztegetési pénz általában 5 euró vagy 10 román lej volt, de előfordult olyan is, hogy nagy címletű pénz esetén a határrendész visszaadott. Arra is volt példa, hogy a kamion vezetője - pénz hiányában - kólát, kávét, csokoládét, vagy más kisebb értékű fogyasztási cikket adott a határrendésznek.
A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön közölte, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítő tevékenysége során beszerzett adatok alapján korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt nyomozást folytat a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó hivatásos rendőröket érintően.
Csütörtökön felkérésre a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége elfogott két határrendészt, a Központi Nyomozó Főügyészség ügyészei pedig további nyolc határrendészt előállítottak. Az elfogásokat követően több helyszínen tartott a főügyészség házkutatásokat.
A Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztálya indítványt tett a gyanúsítottak előzetes letartóztatására, amiről a nap folyamán dönt a Szegedi Törvényszék.
Az MTI rendőrségi információi szerint az ügy miatt vonta vissza csütörtökön a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség vezetőjének és határrendészeti osztályvezetőjének kinevezését a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, ugyanakkor egyikük sem szerepel a gyanúsítottak között, csak beosztottjaik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.