Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Január 31. 09:14, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Havazás – Útlezárások, korlátozások a télies útviszonyok miatt Borsodban

Havazás – Útlezárások, korlátozások a télies útviszonyok miatt Borsodban

A térségre jellemző intenzív havazás miatt kamionok torlódtak fel Borsod-Abaúj-Zemplénben a 3-as számú főúton Szikszó és az arnóti körfogalom között, illetve a 37-es úton Gesztely és Szerencs között. A rendőrség a 3-as út érintett részét lezárta, a 37-esen egyelőre fél pályán halad a forgalom – mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-nek.

Dobi Tamás kifejtette, a 3-as számú főúton legalább huszonöt kamion torlódott fel Szikszó és az arnóti körfogalom közötti útszakaszon a Turul szobornál. A járművek a lejegesedett és hóval eltakart úton nem tudnak tovább haladni.
A rendőrség a rendkívüli időjárási viszonyok miatt és a további balesetek megelőzése érdekében az 3-as főút 196-os és 199-es kilométere közötti útszakaszt szombat reggel 8 órától lezárta.
A szóvivő kitért arra, hogy az adott szakaszon két közlekedési baleset is történt. A rendőrség Ongaújfalu, illetve Arnót felé tereli a forgalmat.
Dobi Tamás arról is beszámolt, hogy elakadt kamionok terhelik a forgalmat a 37-es főúton Gesztely és Szerencs között. Egy sávon folyamatos a forgalom, de az időjárási viszonyok és az elakadt járművek megnehezítik a közlekedést. A rendőrség a kamionforgalmat az egyik közeli áruház parkolójába tereli.
A hatóság kéri az úton lévőket, illetve útnak indulókat, hogy vegyék figyelembe az aktuális időjárási viszonyokat és fokozott figyelemmel vegyenek részt a forgalomban.
A helyi meteorológiai szolgálat az MTI kérdésére azt közölte, hogy 34 milliméternyi eső esett pénteken, szombaton pedig reggelig kilenc milliméternyit mértek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.