Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Július 26. 15:27, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Hétmilliárd forintért választunk októberben

Hétmilliárd forintért választunk októberben

Hétmilliárd forint az októberi önkormányzati és nemzetiségi választás tervezett költségvetési előirányzata - közölte a Nemzeti Választási Iroda.

A költségvetésben az egyik legjelentősebb tétel az informatikai költség, például az új választási informatikai szoftver, erre 1,9 milliárd forintot különítettek el. A szavazólapok nyomtatása és a szavazásnapi kellékek (például urnák, tollak, nemzeti színű szalagok) előállítására 1 milliárd forintot szánnak. A postaköltség - azaz az értesítők postai küldése augusztusban - várhatóan félmilliárd forintot tesz ki.

Minőségbiztosítási feladatokra, az ajánlóívek szkennelésére, számolására és a nyomtatványok készítésére 200 millió forint van elkülönítve.

A választás lebonyolításában részt vevő szervek kiadásaira 3,4 milliárd forint kiadást terveztek az NVI-ben.

Az önkormányzati és a nemzetiségi választások lebonyolítása a 3176 települési önkormányzat, a 106 országos egyéni választókerületi iroda, a 20 megyei területi választási iroda és a Nemzeti Választási Iroda részvételével zajlik.

A 2011-es népszámlálás alapján 2715 településen kell nemzetiségi önkormányzati választást kiírnia a Nemzeti Választási Bizottságnak, legkésőbb július 29-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.