Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Július 15. 11:33, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Húszezer látogató a Soproni Ünnepi Heteken

Húszezer látogató a Soproni Ünnepi Heteken

Közel húszezer látogatója volt a Soproni Ünnepi Hetek rendezvényeinek; a legtöbben idén is a szabadtéri programokra érkeztek, közölték az MTI-vel a szervezők.

A három héten át, tíz helyszínen zajló összművészeti fesztivál programjában hat színházi előadás, három komolyzenei koncert, két kiállítás, nyolc szabadtéri- és számos sportrendezvény kapott helyet; a legnépszerűbb események közé tartozott a Táncdalfesztivál vagy a Magyar Nóta- és Dalest, amelyeknek a Fő tér adott otthont.

Az Erzsébet kertben pedig hetedszer tartották meg a Soproni Tündérfesztivált, szintén rekordszámú látogatóval, de sikeresen zárult Mende Gusztáv soproni festőművész jubileumi tárlata is, mely július 13-ig volt látható a Festőteremben, említi meg a Pro Kultúra Sopron Kft. közleménye a hétvégén zárult eseménysorozatról.

Kitérnek arra is: a nyár hátralevő részében sem maradnak programok nélkül a soproniak és a városba látogatók: a Várisi Zenepavilon szeptember végéig minden vasárnap estére tartogat egy-egy zenei élményt, soproni zenekarok közreműködésével. A Munkácsy-teremben szeptember 21-ig tekinthető meg az a kiállítás, amely a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria Zichy-gyűjteményének kincseiből válogat. A Németalföldtől Rómáig című tárlaton 55 műtárgy, köztük 50 festmény, négy dombormű és egy márványszobor látható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.