Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Augusztus 21. 05:00, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós-

Idén is Baranya Kupa!

Idén is Baranya Kupa!

A 2003 óta, Komló központtal minden évben megrendezésre kerülő verseny idén a Historic Rallye és az Országos Rallye2 Bajnokság részét képezi.

Az Országos Rallye Bajnokság hosszú, 8 hetes nyári szünetét a Baranya Kupa töri meg augusztus utolsó hétvégéjén. A komlói verseny ideális felkészülési terep a szeptemberi Kassa Rallye-ra.

A nevezési zárlatig majd 90 páros jelezte részvételi szándékát a mecseki viadalra. A Historicos és Rali2-es mezőny mellett szép számban képviselteti magát az ORB, illetve a déli régió Rallye Sprintes mezőnye.

A most bevezetésre kerülő Rallye2 Napi Licenc lehetővé teszi, hogy az amatőr mezőny tagjai azonos körülmények között mérhessék össze a tudásuk a legjobbakkal.

Augusztus 23-án, pénteken, hivatalos teszttel veszi kezdetét a verseny. Szombaton a hivatalos átvételek és a pályabejárás, valamint egy prológ szerepel a programban.

Augusztus 25-én három pálya és 80 gyorsasági kilométer vár a mezőnyre. Az első két körben a 11.2 km-es Hetvehely - Golgota és a 9 km-es Árpádtető - Remeterét szakaszokon versenyeznek a pilóták és navigátoraik, majd ebéd után ismét Hetvehely következik, de már ellentétes irányban délelőtthöz képest. Innen ismét Árpádtető felé veszi az irányt a mezőny, majd egy szervizt követően még egyszer kísérletet tehet mindenki, hogy javítson a harmadik körben elért időeredményein.

A programban szereplő két pálya igazi kuriózum, klasszikus Mecsek Rallye szakaszok. Az elmúlt évtizedekben Ferjáncz Attila, Hideg János, Ranga László, Kiss Ferenc, Ifj. Tóth János, Turi Tamás és az IRC menői vívtak egymással késhegyre menő csatákat ezeken a gyorsasági szakaszokon.

Nagyon gyors és technikás, igazi bátorságot igénylő pályák ezek, ahol a legapróbb hibáért is nagy árat fizethetnek a versenyzők.

A Baranya Kupa kivételes lehetőség a Historic mezőny számára, hisz a bajnoki pontok szaporításán túl tökéletes felkészülést biztosít a novemberi Historic Európa Bajnoki futamra.

Az ORB élharcosai is Komló környékén lesznek az augusztusi nyárutón, lévén Kassa előtt két héttel minden kilométer számít annak, aki eredményesen akar szerepelni az évad második felében.

A baranyai sprintes srácok pedig garantáltan biztosítják azt a látványt és show-t, amiért érdemes kilátogatni egy kellemes nyári vasárnap a Mecsekbe, egy igazi rali szurkolóknak.

Augusztus 23-25-e között tehát idén is:

Baranya Kupa!

Címkék: Baranya Kupa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.