Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Június 30. 07:07, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás – incidens Debrecenben, megsérült egy rendőr

Illegális bevándorlás – incidens Debrecenben, megsérült egy rendőr

Megsérült egy rendőr a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadó állomásánál kialakult konfliktusban, a Készenléti Rendőrség főtörzsőrmesterét kővel dobták meg.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rendőr hámsérülését a helyszínen ellátták, más sérülésről a rendőrségnek nincs tudomása. Aláhúzták: az esetleges további konfliktusok elkerülése érdekében a helyszínen és környékén továbbra is fenntartják a kiemelt rendőri jelenlétet. A helyszíni szemle és az anyagi kár megállapítása folyamatban van.

A rendőrség megismételte: fenntartják a közrendet, a közbiztonságot Debrecenben.

A rendőrség korábbi közleménye szerint nem sokkal délután fél három után két menedékkérő között vallási indíttatású nézeteltérés alakult ki a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadóállomásán. A nézeteltérés oka az volt, hogy az egyik menedékkérő elvette a másik - egyes információk szerint a lapok között kétszáz eurót tartalmazó - Koránját, majd egy épületbe berohanva megtaposta. A konfliktus elmérgesedett, a menedékkérelmet benyújtók közül több százan kapcsolódtak bele. A rendbontás az úton is folytatódott: a menedékkérők kukákat borogattak és gyújtottak fel, járműveket rongáltak meg.

Azt írták, hogy a rendőrség azonnal, kiemelten reagált az eseményekre, 154 rendőr bevetésével. Kordonokat állítottak fel és a feldühödött tömeg megfékezése érdekében "gázcsapásokat alkalmazva" visszaszorították a tábor területére a közterületen randalírozókat. A rendőrség a konfliktus résztvevőit szétválasztotta, egy embert előállított a Debreceni Rendőrkapitányságra.

Az MTI korábban a környékbeliek elmondása alapján arról számolt be, hogy a rendbontók botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat, autóbuszokat, út menti kukákat gyújtottak fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére