Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Április 17. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ingyenwifit hozna Európába Zuckerberg

Ingyenwifit hozna Európába Zuckerberg

A Facebook által indított Internet.org projekt nem kisebb célt tűzött ki magának, minthogy ingyenesen elérhető internetet biztosítson a föld összes lakosának. Mark Zuckerberg a Facebookon egy felhasználó kérdésére reagálva írta meg tegnap, hogy a szolgáltatást a közeljövőben Európába is el szeretné hozni - írja az Origo.

„Igen, az Internet.org-t mindenhová el szeretnénk juttatni, ahol az embereknek internetkapcsolatra van szükségük. Elsőként priorizáljuk, mely országokban van a legtöbb ember internetkapcsolat nélkül, a szolgáltatókkal és kormányokkal együttműködve, akik izgatottan várják, hogy az Internet.org-vel az országukban mindenki online lehessen.” - írta Zuckerberg arra a kérdésre, hogy Európában is várható-e a projekt elindítása.

Az Internet.org alapszintű vezeték nélküli internetkapcsolatot biztosít a felhasználóknak, és már elérhető olyan országokban, mint India, Zambia, Kenya, Kolumbia és Tanzánia. A szolgáltatást sokan támadták, állítva, hogy a biztosított internetkapcsolat csak nagyon alapszintű elérést biztosít, de Zuckerberg kiállít mellette, mondván, hogy a minimális elérés is jobb, mintha egyáltalán nincs elérés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).