Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. November 18. 22:26, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Karácsonyi készülődés - Adventi naptár

Karácsonyi készülődés - Adventi naptár

Saját készítésű DIY ötletek adventi naptár készítéshez

Már november felét is magunk mögött hagytuk, ami azt jelenti, hogy körülbelül egy hónapunk van a legszebb ünnepig. Itt az ideje tehát a készülődés megkezdésének. Az első lépés az adventi naptár elkészítése.

Tudod, hogy honnan ered az adventi naptár használata?
Állítólag 1900 körül egy német kisfiú, Gerhard már hetekkel az ünnep előtt türelmetlenkedett a karácsonyi ajándékok miatt. Az édesanyja ezért egy kemény papírlapot huszonnégy részre osztott, mindegyik részre rátűzött egy-egy darab csokoládét, majd megengedte, hogy a gyermek minden este megegyen egyet. Mikor a kisfiú felnőtt, nem felejtette el édesanyja meglepetését és üzleti vállalkozásként adventi naptárakat kezdett gyártani.

1. A klasszikus zsebes megoldás: Megvarrni – ha nem cifrázod túl – viszonylag egyszerű dolog. A megvalósításhoz előveheted a maradék anyagokat, nyugodtan variálhatod őket, így különösebb kiadás nélkül elkészül a naptár.


2. Zoknis megoldás (kisgyermekeseknek):Biztos akad néhány félpár vagy éppen kinőtt zokni, mégis egyedi, és mókás megoldás.


3. Gyufásdoboz:Ez az egyik legkézenfekvőbb alapanyag.Sokféleképpen díszíthető, és hihetetlen mennyi megoldás van az elrendezésre is. Beleszórhatjátok például egy elegáns kehelybe.


4. Zsákos, csipeszes: Amire szükséged lesz, egy darab fa vagy bútorlap, ragasztó, igény szerint némi festék.A képen látható darabok Washi Tape öntapadós szalaggal vannak díszítve.


5.Naptár mint faliszőnyeg:Ez egy nagyobb lélegzetvételű munka, de gyermekes családoknál tuti siker, és jövőre is elő lehet venni. Filcanyag, tű, cérna és egy szabad délután szükséges hozzá.


6. A környezettudatos - Wc papír guriga:Még nem késő elkezdeni! Szólj gyorsan a családnak és néhány barátnak, egy hét alatt összegyűlnek a gurigák!



Elkészítése:http://mayamade.blogspot.hu/2009/11/count-down-calender-2009.html


7. Mézes kalendárium: A mézes sütemény mellett szól, hogy sokáig eláll, a gyerekek szeretik, és kevesebbe kerül, mintha különféle édességekkel töltenéd fel a naptáradat.


Receptet itt találsz:http://www.nosalty.hu/recept/mezes-adventi-naptar


8. Akasztós: Nagyon egyszerű ötlet, aggathatod fenyőágra, faágakra, fogasra vagy akár egy agancsra is a kis papírba vagy zsákokba csomagolt apróságokat.



9. Konzervdoboz: Nincs más dolgod, mint a dobozokat festékspray-vel lefesteni, kerek matricából kivágni köröket, abból számokat.

10: Egyszerűen egy szép kosárba, ládába, vagy régi bőröndbe sorakoztatjuk a kis meglepetéseket, mely így szép dísze lesz lakásunknak.


10+1:Ezt a villámgyorsan elkészíthető naptárt inkább felnőtteknek ajánlom. Minimalista lakásokba tökéletes. A borítékba egy cetlire felírt közös esti programot vagy akár fényképet is rejthetünk. Gyerekeknek pedig minden napra egy mesét (esetleg folytatásos).

Képek forrása: Pinterest

A szokványos édességeken és bizsukon kívűl megosztunk néhány kreatív ötletet ahhoz, hogy mi kerüljön az adventi naptárba:

-Térkép - ami elvezet az ajándékhoz
-Színház, mozi, cirkusz vagy kiállításjegy, állatkerti belépő
-Idézet, szólás, vicc, apró fotó, egy régen keresett recept
-Közös programterv: recept, főzés, séta, forralt borozás, korcsolyázás, egy jó vacsora, társasjátékozás, szánkózás, wellness, bowling, biliárd, egy rég tervezett hely, bolt, kávézó, szórakozóhely meglátogatása
-Pendriveon a régen keresett gyerekkori játék, vagy közösen megnézendő film
-Rejtvény, puzzle, sudoku
-Feladat-hangolódás a karácsonyra: hallgass karácsonyi cédét, menj hógolyózni, gyújts mécsest este, készítsajtódíszt, találj ki minden nap egy meglátogatandó helyet
-Beváltható kuponok, instant idő: "egy üveg sör két óra csönddel és játssz nyugodtan a gépen:)", "talpmasszázs", "forrócsokizás", „felveszem a rénszarvasos pulcsimat és igen, nevethetsz”, "vigyázunk a kutyára, menjetek szórakozni"
-Zeneválogatás (youtube-lista), felolvasott versek, egy-egy közös vagy fontos fotó, messze élő rokonok üdvözletei napról napra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense