Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Szeptember 14. 20:53, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Keddig pótlóbuszok közlekednek az észak-balatoni vonal egy szakaszán

Keddig pótlóbuszok közlekednek az észak-balatoni vonal egy szakaszán

A heves esőzések miatt keddig pótlóbuszok közlekednek az észak-balatoni vonal egy szakaszán, a Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vonalon pedig jelentősek a késések - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

Közleményük szerint a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon Aszófő és Balatonakali között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, mert az örvényesi megállóhelynél vízátfolyás árasztotta el a síneket. Előreláthatólag legalább keddig nem közlekedhetnek itt a vonatok, a vonalon 30-90 perces késésekre is számítani kell.
A Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vonalon is 30-140 percet késnek a vonatok, mert Városlőd-Kislőd állomás két vágánya a heves esőzés következtében víz alá került, itt csak a harmadik vágányon mehetnek a vonatok, maximum 5 kilométer/órás sebességgel. Az is lassítja a közlekedést, hogy Herend és Ajka között meghibásodott a biztosítóberendezés - tették hozzá.
Felidézték továbbá, hogy a Zalaegerszeg-Rédics vonalon Csömödér és Lenti között, szombaton hajnalban mintegy 70 méter hosszban elmosta a pályát a belvíz, ezért pótlóbuszok szállítják az utasokat Csömödértől Rédicsig.
A Kaposvár-Siófok vasútvonalon pedig a Tab és Siófok közötti szakaszt több helyen vízátfolyások öntötték el és körülbelül 20 méteren kimosta a vasúti pálya ágyazatát szombat késő éjszaka. Ezen a szakaszon is pótlóbuszok közlekednek, viszont a közúton hosszabb az útvonal és az átszállások is lassítják a forgalmat, 20-40 perces késések lehetnek.
Csömödér és Lenti, valamint Tab és Siófok között is várhatóan a jövő hét első felében kezdheti meg a helyreállítást a vasúttársaság - olvasható a Mávinform közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.