Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Szeptember 26. 15:11, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Kényszerleszállást hajtott végre egy lengyel Dreamliner Glasgow-ban

Kényszerleszállást hajtott végre egy lengyel Dreamliner Glasgow-ban

Kényszerleszállást hajtott végre a Lot lengyel légitársaság egyik Boeing 787-es Dreamliner típusú utasszállító repülőgépe pénteken a skóciai Glasgow-ban.

A gép Chicagóból Varsóba tartott, amikor a pilóta a csomagtér tűzérzékelőjének riasztása miatt megszakította az utat és leszállási engedélyt kért a legnagyobb skóciai város repülőterén.
A glasgow-i légikikötő bejelentése szerint a sürgősségi szolgálatok átvizsgálták a repülőgépet, de nem találták sem tűz, sem füst nyomát.
A repülőgépen 248-an utaztak; őket a repülőtér termináljára kísérték. A glasgow-i repülőteret ugyanakkor nem zárták le, a forgalom zavartalanul folytatódott.
Később a gépet is a terminálhoz vontatták; a vizsgálat péntek délután még tartott.
A Boeing nemrég forgalomba helyezett legújabb repülőgéptípusával a múltban több incidens történt, és emiatt e gépek repülését tavaly több hétre az egész világon megtiltották. A problémát a szakértői vizsgálatok alapján az e típusban alkalmazott akkumulátorok túlmelegedése okozta. A Boeing módosította az akkumulátorokat, és a típus nem sokkal később visszakapta a repülési engedélyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott