Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Szeptember 29. 17:58, hétfő | Sport
Forrás: InfoVáros | Balogh Tamás

Kis Viktória újra Katarban támad!

Kis Viktória újra Katarban támad!

A 2012-ben az év női motorversenyzőjének megválasztott Kis Viktória hamarosan visszatér korábbi sikerei helyszínére: a H-Moto Team fiatal tehetsége tavaszi eredményes szereplése után újra rajthoz áll a Losail Ázsia Bajnokságban, célja pedig nem más, hogy tavalyi összetett második helyezése után megnyerje a pontversenyt.

Kis Viktóriát 2012-ben a MAMS gyorsasági szakága az év női versenyzőjének választotta, a következő szezont azonban anyagi okok miatt kénytelen volt teljes egészében kihagyni. A 2014-es éve azonban már sokkal eseménydúsabban alakult, hiszen a MAMS elnökének, Hermann Henriknek a közbenjárásának köszönhetően a Katari Motorsport Szövetség (QMMF) lehetőséget adott a H-Moto Team pilótájának, hogy rajthoz álljon a Losail Ázsia Bajnokság (Losail Asian Road Racing Series) 2013/2014-es kiírásának utolsó fordulóin. Wicca remek eredményekkel hálálta meg a bizalmat, hiszen a májusi utolsó forduló során például kétszer is megnyerte kategóriáját, s remek szereplésével az összetettben is a kiváló második helyezést szerezte meg.

Ezt követően aztán a magyar bajnokság számos fordulóján is rajthoz állt a motoros, ahol szintén remek teljesítményt nyújtott: a slovakiaringi szezonzárón például sikerült a dobogóra állnia Wiccának! Nemrég pedig az is kiderült, hogy csak a hazai versenyeket illetően ért véget a H-Moto Team tehetségének idénye, Hermann Henriknek és a katari szövetségnek köszönhetően ugyanis a pilóta ismét megmérettetheti magát a Losail Ázsia Bajnokság mezőnyében – ráadásul immár a teljes 2014-15-ös szezonban! A versenyző természetesen nagyon örül az újabb lehetőségnek, célja pedig nem is lehet más, hogy ezúttal az összetett pontverseny élén végezzen kategóriájában.

A katari bajnokságban való szereplés már csak azért is remek hír, mert a második forduló a Superbike világbajnokság ottani évadzárójának betéteseményeként kerül megrendezésre, így azok után, hogy tavaly a MotoGP-vel szerepelhetett azonos hétvégén, most egy másik nagy nemzetközi sorozat képviselői előtt mutathatja meg, mire képes. Érdekesség, hogy a csapat amúgy is szerette volna, ha Wicca egy másik istálló színeiben rajthoz tud állni a Supersport világbajnokság utolsó futamán, és lett is volna alakulat, amely szívesen indította volna őt, ám ezzel a fejleménnyel okafogyottá váltak ezek a tárgyalások, hiszen a motoros így is ott lesz Katarban. Az első fordulót október közepén rendezik egyébként, addig pedig természetesen a felkészülésé a főszerep.

Kis Viktória
„Egész szezonban nagyon reménykedtem, hogy részt vehetek a katari bajnokság 2014/15-ös idényében, most már teljes évet futva. A héten kaptam a jó hírt Hermann Henriktől, hogy írásban visszaigazoltak: mehetek! Három hét van hátra az első versenyhétvégéig, addig az itthoni csapattal tervezünk még egy edzést valamelyik nagypályán. Nagyon várom már, hogy újra ott állhassak a rajtrácson. Szeretnék javítani a múltkori eredményemen, ami azt jelenti, hogy a célom a LARRS abszolút megnyerése. Úgy néz ki, az öt hétvégéből kettő ismét betétfutam lesz, az egyiket a Superbike világbajnoksággal, másikat a MotoGP-vel karöltve rendezik meg. Nagyon örülök az újabb lehetőségnek, köszönöm ezt Hermann Henriknek, a Katari Szövetségnek, a Magyar Motorsport Szövetségnek és persze a H-Moto Teamnek a hazai támogatást. Igyekszem mindenből a maximumot kihozni, és büszkévé tenni az itthoniakat.”

Kelemenné Szilágyi Noémi, menedzser
„Eddig csak reméltük, mára már bizonyossá vált, hogy a Katari Szövetség ismételten lehetőséget ad Wiccának, hogy rajthoz állhasson a 2014/15-ös Losail Ázsia Bajnokságban. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a H-Moto Team egyetlen női versenyzője továbbra is képviselheti hazánkat és csapatunkat az arab kontinensen, ahol továbbra is népes férfi mezőnyben versenyezhet.A májusi utolsó katari forduló után pedig egy kis pihenőt követően a magyar bajnokságban olyan jóra sikerült a megmérettetés, hogy a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont. A Slovakiaring időjárása – szakadó eső – ellenére Wicca szinte szárnyalt a férfimezőnyben! Viccesen meg is beszéltük, hogy eddig sivatagi menőnek, de mostantól vízen menő lánynak is nevezhetjük! Felkészülésében pontos terv szerint haladtunk, haladunk: mind erőnlétben, mind mentálisan szeretnénk őt a legjobb kondícióban versenyeztetni. A versenyek közben igyekeztünk számára tesztlehetőséget biztosítani, amit a továbbiakban is fontosnak tartunk, hiszen a legjobb edzés a motorozás akár hidegben, akár forróságban. Nem titok, hogy addig, amíg nem tudtuk a Losail Bajnokság fordulóinak pontos időpontjait, tárgyalásokat folytattunk külföldi csapatokkal, hogy a Superbike világbajnokság utolsó, pont Katarban zajló fordulóján Wicca a Supersport kategóriában versenyezhessen. Ajánlatot kaptunk egy olasz és egy angol csapattól is, akik egy, a helyi pályát jól ismerő, ráadásul lányversenyzőt szívesen indítottak volna. A versenynaptár szerint azonban erre nem lesz mód, hiszen a Losail Ázsia Bajnokság ponta betétfutama lesz a Superbike világbajnokságnak, ahol a WSBK mezőnye is láthatja majd Wicca versenyeit!Célunk, hogy az új szezonban is nyerő szériánk legyen és a Losail Ázsia Bajnokságot Wicca nyerje meg. Mindenkinek köszönjük a biztatást, igyekezni fogunk ezt sok dobogós, magyar zászlós képpel meghálálni! Wiccának pedig gratulálok még egyszer az eddig elért eredményeihez és példaértékű fejlődéséhez!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.