Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. November 25. 06:00, kedd | Belföld

Kocsma egy társasházban – kell-e új tulaj esetén újabb beleegyezés

Kocsma egy társasházban – kell-e új tulaj esetén újabb beleegyezés

Korábban megadták az engedélyt egy társasházban működő kocsmához a lakók, ám új tulaja lett a vendéglátóhelynek. Ilyenkor szükséges-e újból beleegyező nyilatkozatot kérni a szomszédoktól? Az onlinejogsebesz.hu válaszol!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Szükséges-e aláíratni a szomszéd lakókkal beleegyező nyilatkozatot egy már nagyon régóta üzemelő kocsmának abban az esetben, ha a tulajdonos elhunyt, és valaki más veszi át az üzletet (nem örökös)?
2014. 09. 11.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Ha jól értem, adott egy társasház, amiben egy kocsma üzemel, amihez annak idején a társasház megadta a beleegyezését, most pedig meghalt a kocsma tulajdonosa, helyét más venné át?
Az eset összes körülményei ismerete nélkül úgy vélem: a társasház hozzájárulása nem személynek szólt, hanem célnak, így ezt nem kell megismételni. Ez azonban nem zárja ki, hogy az új tulajdonostól a hozzájárulást, ha ez indokolt, a társasház visszavonja.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon, a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára