Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Március 03. 13:24, kedd | Sport
Forrás: MTI

Légfegyveres Eb - Aranyérmeket vár a csapattól a szakvezetés

Légfegyveres Eb - Aranyérmeket vár a csapattól a szakvezetés

Szerdán kezdődik a hollandiai Arnhemben a sportlövők légfegyveres, újabb nevén 10 méteres Európa-bajnoksága, amelyen a 26 fős magyar csapattal szemben két aranyérem és további két dobogós helyezés megszerzése az elvárás.

A kontinensviadalon a felnőtteknél 15 magyar lép majd lőállásba, köztük a légpuskában háromszoros Eb-győztes Sidi Péter, a női puskában címvédő Miskolczi Julianna és a már olimpiai kvótás pisztolyos Tobai-Sike Renáta, valamint az olimpiai hatodik pisztolyos Csonka Zsófia.
A szakvezetés az aranyérmeket elsősorban nem tőlük, hanem a nemzetközi junior női futócéllövő mezőnyből kiemelkedő Major Veronikától, valamint az ezúttal még szintén a juniorok között szereplő Péni Istvántól várja.
Az ifjúsági olimpiai bajnok Pénivel kapcsolatban Győrik Csaba szövetségi kapitány korábban elmondta, hogy az UTE lövője ugyan már a felnőtteknél is kiemelkedő eredményekre képes, de mégis úgy döntöttek, hogy ne ott versenyezzen, mivel az Eb még nem olimpiai kvalifikációs viadal, ráadásul a 18 éves sportolónak szüksége van arra, hogy korosztályában érmeket szerezzen.
A felnőtteknél Sidi Péter az idén is többször megmutatta már, hogy nagyszerű teljesítményre képes, s Hollandiában sem lenne váratlan tőle az éremszerzés, mint ahogy a tavalyi világbajnokságon bronzérmes Tobai-Sike, Csonka, Nemes Adrienn összeállítású pisztolyos csapattól sem. Egyéniben a női pisztolyosok bármelyike képes lehet arra, hogy döntőbe jusson, mint ahogy a tavalyi világbajnokságon Tobai-Sike ötödik lett ebben a számban, míg Csonka Zsófia 2010-ben ezüstérmet nyert, két évvel később pedig ötödik lett a légfegyveres Eb-n.
Szintén komoly éremszerzési eséllyel utaztak el Hollandiába a férfi futócéllövők. A Sike József, Tasi Tamás, Boros László trió évek óta szinte minden világversenyről dobogós helyezéssel tér haza. Tavaly Sike a légfegyveres Eb-n, majd a világbajnokságon is bronzérmes volt, a csapat pedig a vb-n nyert bronzot 10 méteren a 40 vegyes és 30+30-as számban is.
Az Eb-n szerdán a felnőtteknél a futócéllövők kezdenek, az olimpiai számokban, férfi és női pisztolyban és puskában pedig pénteken és szombaton lesznek a versenyek.
A magyar csapat:
felnőttek:
----------
férfiak:
puska: Sidi Péter, Kapás István, Somogyi Péter
pisztoly: Antal Balázs, Csizmadia András, Tátrai Miklós
futócél: Boros László, Sike József, Boros László
nők:
puska: Biatovszki Mira, Miskolczi Julianna, Zwickl-Veres Kata
pisztoly: Csonka Zsófia, Nemes Adrienn, Tobai-Sike Renáta
juniorok:
---------
férfiak:
puska: Boda Bence, Pekler Zalán, Péni István
pisztoly: Csuri Tamás
nők:
puska: Gáspár Lalita, Hanák Gabriella, Toma Dorina
pisztoly: Almássy Dóra, Egri Viktória, Nagy Vivien
futócél: Major Veronika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.

2024. Április 20. 09:45, szombat | Sport

A Veszprém kilenc góllal nyerte meg a Szeged elleni rangadót

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 36-27-re legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I péntek esti rangadóján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet