Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Október 22. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Még nincs vége: tömeges óvás a választás után

Még nincs vége: tömeges óvás a választás után

Több mint egy héttel az önkormányzati választás után még mintegy 70 helyen nem tudtak végeredményt hirdetni - közölte az NVI elnöke. Pálffy Ilona hozzátette: 32 olyan település van, ahol a választás megismétlését kérik, két esetben már döntés is született az újrázásról, 'az összes többinél még ítélőtáblai döntésekre várnak'.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) az önkormányzati választás éjszakáján azt közölte, hogy lényegében rendben lezajlott a voksolás, egy héttel később azonban még több mint 70 helyen nem lehetett végeredményt hirdetni az országban - jelentette ki a Duna Közbeszéd című műsorában az NVI elnöke.

Pálffy Ilona hozzátette: 32 olyan település van, ahol a választás megismétlését kérik, két esetben már döntés is született az újrázásról, 'az összes többinél még ítélőtáblai döntésekre várnak'.

Kérdésre válaszolva kifejtette: ott, ahol ismételt voksolás kérnek, az érintettek valamilyen törvénysértésre hivatkoznak. Az NVI elnöke példaként említette, hogy akadt olyan település, ahol szinte senkitől nem kértek személyi igazolványt a voksoláskor, más esetekben pedig a szoros végeredmény miatt igyekeztek elérni az érvénytelen szavazatok átvizsgálását.

Az ehhez hasonló ügyekben először a helyi választási bizottságok vizsgálják meg a panaszt, a szervezet döntését meg lehet támadni, ekkor a területi választási bizottságokhoz kerül az ügy, a végső döntés pedig az ítélőtábláké lehet. Pálffy Ilona megjegyezte: a mostani esetek többsége már ebben a szakaszban tart.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.