Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Június 16. 11:37, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Megfejtettük! Így fog járni a City és a 6-os busz a nyáron

Megfejtettük! Így fog járni a City és a 6-os busz a nyáron

Nem volt egyszerű, de megfejtettük, hogy mi lett, a munkálatok miatt új útvonalra kényszeredő City és 6-os busz új menetrendje.

Az történt, hogy június 16-tól felújítások miatt lezárták a Kossuth hidat, így a 6-os és a City busz menetrendje is módosult.

,,A CITY jelzésű autóbuszok a Munkácsy Mihály utca – Szent István út – 14-es út – Vas Gereben utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kiss János utca – Pálffy utca – Teleki László utca – Szent István út – Aradi vértanúk útja – Zechmeister utca – Munkácsy Mihály utca útvonalon közlekednek” – szól a hivatalos közlemény.

A csavar a dologban, hogy a Kisalföld Volán oldalán, a Kiss János utca helyett Schwarzenberg utca van feltűntetve megállóként. Bár a buszmegállóban figyelmeztetnek, de azért nem mindegy hol is várjuk szállítónkat.

,,Nem érintik a Széchenyi István Egyetemet (amely azonban nyáron is elérhető marad a 2B, 6, 6B, 9, 11, 11A, 19 vonalak használatával) és a Dunakapu teret, a Schwarzenberg utcai megállóhely pedig áthelyezésre kerül a Kiss János utcába. A Munkácsy Mihály utcában ideiglenes végállomás kerül kialakításra a CITY-buszok számára, ahol fel- és leszállási lehetőség is lesz, valamint az onnan induló CITY-járatok a Eötvös park megállóhelyen is megállnak, ezáltal a Belváros nyugati része is elérhető lesz, és a nyugatról érkező regionális autóbuszokról is át lehet szállni a CITY-járatokra. A módosított útvonal miatt a CITY-járatok a közbeeső megállóhelyek nagyobb részét a megszokottól eltérő időpontban (és esetenként az út szemközti oldalán) érintik, ezért kérjük Tisztelt Utasainkat, utazás előtt szíveskedjenek tájékozódni a pontos menetrendről.”

A 6-os jelzésű autóbuszok csúcsidőben az időveszteség minimalizálása érdekében mindkét irányban a Hédervári út – Széchenyi István Egyetem (megfordulás a Kálóczy téri körforgalomban) – Szövetség utca – Széchenyi híd – 14-es út útvonalon közlekednek, emiatt nem érintik a Dunakapu tér, a Dunapart Rezidencia és a Vas Gereben utca megállóhelyeket (utóbbi kettőt ebben az időszakban a CITY-busz szolgálja ki), viszont a többletgyaloglás mérséklése céljából Kismegyer felé is megállnak a 14-es út, Árkád üzletház megállóhelyen (és változatlanul a Budai út, Árkád üzletház megállóhelyen is). A Széchenyi István Egyetemhez az autóbuszok mindkét irányban betérnek, és az útiránynak megfelelő oldalon található megállóhelyen állnak meg.

A Dunapart Rezidencia és Városrét egész napos kiszolgálása érdekében a CITY-busz üzemidején kívül, továbbá a közvetlen Révfalu – piac kapcsolat biztosítása érdekében egész szombaton a 6-os autóbuszok mindkét irányban 6B jelzéssel betérnek a Vas Gereben utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kiss János utca – Schwarzenberg utca útvonalra, és megállnak a Vas Gereben utca, a Dunapart Rezidencia és a Schwarzenberg utca megállóhelyeken is (az eltérő irányú autóbuszok megállóhelyei a félreértések elkerülése érdekében egymástól néhány méter távolságra kerülnek kialakításra, ezért kérjük Tisztelt Utasainkat, figyeljék a megállóhelyi tájékoztató táblákat). A fentiek miatt néhány 5-ös és 6-os járat indulási időpontja néhány perccel módosul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.