Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. November 26. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megint kasszacsere jön?

Megint kasszacsere jön?

Jövő év júliusában terjeszthetik ki az online pénztárgépek használatának kötelezettségét a szolgáltató ágazatokra – értesült a Napi Gazdaság. Információikat a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóosztálya sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta. Mint mondták, a kérdésben még nem született végleges döntés.

Amennyiben a pénztárgép-forgalmazók körében is terjedő információk helytállóak, úgy feltételezhető, hogy a tárca figyelembe vette a szakmai aggályokat. A Magyar Pénztárgép Szövetség (MPSZ) ugyanis azt követően, hogy októberben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentette, a jövő évtől kiterjesztik a szolgáltató szektorra is az online kasszák használati kötelezettségét, csak annyit kért, hogy elegendő időt kapjanak a gépek legyártására. Sok rendelettervezet járt szervezetünknél, ám ezek csak a jelenlegi szabályok szükségessé vált technikai jellegű, illetve műszaki tartalmakat érintő módosításait tartalmazták – mondta megkeresésünkre az MPSZ elnöke. Novák Zoltán szerint egyébként az előző időszak legnagyobb tanulsága az volt, hogy csak tartható határidőket érdemes kitűzni. A gyártóknak ugyanis a rendelet megjelenése után legkevesebb három hónapra lesz szükségük a gépek legyártására. Egy új pénztárgép kifejlesztése és engedélyeztetése pedig legalább féléves folyamat.

Jelenleg közel 180 ezer online pénztárgép üzemel az országban. Ezeket a jogszabályi előírásoknak megfelelően a kereskedelmi egységek, benzinkutak, gyógyszertárak, szállásadók és vendéglátó üzletek helyezték üzembe. Az új, elektronikus adatcserét lehetővé tevő pénztárak közvetlen összeköttetésben vannak a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, így a hatóságnak közvetlenül szolgáltatnak adatokat az adott vállalkozás forgalmáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.