Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Április 09. 11:10, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Megkezdődött az OLX és a Jófogás összeolvadása

Megkezdődött az OLX és a Jófogás összeolvadása

Megkezdődött Magyarország legnagyobb apróhirdetési oldalainak, az OLX-nek és a Jófogásnak az összeolvadása - közölte a Jófogás.hu csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint májustól egyetlen piactéren találkozhatnak a hirdetők és a vásárlók. Az OLX.hu május elejéig még él, de ott új hirdetést már nem lehet feladni. Május 9-től az aktív hirdetések szerkesztésének lehetősége is megszűnik, majd a május 11-i hét után csak a Jófogáson lehet hirdetéseket kezelni vagy böngészni közöttük - közölték. Az OLX-es felhasználók kérhetik, hogy eddigi hirdetési fiókjaik egyben kerüljenek át a Jófogásra.
A Jófogás.hu-t működtető norvég Schibsted Media Group februárban jelentette be, hogy megállapodott a dél-afrikai Naspers médiavállalattal annak magyarországi apróhirdetési üzletága, az OLX átvételéről.
A tájékoztatás szerint az elmúlt hetekben elkészült a két oldal összeolvadásának pontos menetrendje: a felhasználókat mindkét oldal folyamatosan tájékoztatja a következő lépésekről, a Jófogás pedig megnövelte az ügyfélszolgálatos munkatársak létszámát a kérdések megválaszolására.
A nyilvánosan hozzáférhető eredménykimutatás szerint a Schibsted Classified Media Hungary Kft. nettó értékesítési árbevétele 2013-ban 62,8 millió forint volt, míg az Allegro Group Kft.-é (ahova az OLX-en kívül más is tartozik) 1,8 milliárd forint a 2014. március 31-ig tartó üzleti évben.
A norvég Schibsted Classified Media Ltd. magyar leányvállalata 2010-ben indította el a Jófogás online hirdetési oldalt, amely hamar piacvezetővé vált az ingyenes apróhirdetési piacon. A Vaterát és az Árukeresőt működtető rivális Allegro Group - amely a dél-afrikai Naspers lengyel leányvállalata - azonban saját verzióval, az Apróddal állt elő az ingyenes online hirdetési piacon, és 2013-ra megszerezte az elsőbbséget. Az Apród márkanevet 2014 áprilisában a nemzetközileg ismert terméknévre, az OLX-re cserélték.
A korábbi közlések szerint a Jófogásnak mintegy 20 alkalmazottja van, illetve az OLX.hu működésének leállása 15 embert érint az OLX.hu-nál, ami létszámleépítéssel is jár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.