Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Október 01. 17:18, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Négy év börtön a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnökének megöléséért

Négy év börtön a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnökének megöléséért

Négy év börtönbüntetésre ítélte első fokon, nem jogerősen a Budapest Környéki Törvényszék szerdán azt a férfit, aki 2012 novemberében Budaörsön leszúrta Marschalek Ákost, a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnökét, majd feladta magát - tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t.

Koszta János elmondta, hogy a bíróság határozata szerint a férfi erős felindulásban szúrta le munkaadóját. Hozzátette: míg emberölésért 5 és 15 év közötti büntetés szabható ki, a minősített emberölés büntetési tétele pedig életfogytig is terjedhet, az erős felindulásban elkövetett emberölésért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés járhat.
A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.
A vádirat szerint a két férfi 2002-től együtt dolgozott, baráti, bizalmi kapcsolatban álltak egymással. A bűncselekmény idején 43 éves vádlott barátja kérésére tulajdonosa és ügyvezetője lett több kft.-nek is, de a cégeket ténylegesen a későbbi áldozat irányította, és a bankszámlák felett is ő rendelkezett. Ígérete szerint a vádlott a remélt haszonból részesedésre számíthatott. Az volt a feladata, hogy főnökét megbeszélésekre, találkozókra vigye gépkocsival, valamint a cégek működésével kapcsolatos iratokat írjon alá. Ezért egy ideig havi 100 ezer forintot kapott a bankszámlájára munkabér címén, további 100 ezret pedig zsebbe, valamint esetenként kisebb összegeket költségeinek fedezésére.
A sértett több kft. tulajdonosa és ügyvezetője volt, és az egyik cége 2009-ben 144 millió forint erejéig hitelkeret-szerződést kötött egy bankkal. Mivel a bank jelzálogjogot kötött ki, a sértett megkérte a vádlottat, hogy dunavarsányi ingatlanját adja fedezetként. Ő vonakodva, némi fenyegetés hatására beleegyezett.
A két férfi kapcsolatában 2011-ben törés következett be, a sértett többször kifogásolta a vádlott munkavégzését, gyakran megalázóan beszélt vele az alkalmazottak előtt is. A férfi ezeket a problémákat igyekezett magában elfojtani, de egyre nőtt benne a feszültség. Amikor a hitelező bank egy nagyobb összegű elmaradt fizetés miatt jelezte részbeni igényét a házára, attól tartott, hogy a feleségével és négy gyermekével együtt utcára kerül.
A vádlott 2012. november 12-én reggel a cég budaörsi telephelyének udvarán már sokadszor kérdezte meg főnökét, mit tudott intézni a banknál, mire a sértett durván visszaszólt, azt mondta: "mész a családoddal az utcára". Ezután megkérte beosztottját, hogy vegye ki a bélyegzőt a kocsiból. Az autó egyik tárolórekeszében a férfi kezébe akadt egy kés, és nagy erővel mellkason szúrta vele a főnökét. Ő még megpróbált telefonálni, de a garázs előtt elesett, és perceken belül meghalt.
A tettes a budaörsi rendőrségen feladta magát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.