Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. December 19. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem szervezhetne gólyatábort 2015-től a HÖK

Nem szervezhetne gólyatábort 2015-től a HÖK

2015 első intézkedései közt szerepel a hallgatói önkormányzatok (HÖK) működésének átalakítása és a gólyatáborok szabályainak szigorítása - tájékoztatta a Magyar Nemzetet Palkovics László felsőoktatási államtitkár.

A parlament várhatóan már februárban megszavazza azokat a törvénymódosításokat, amelyek rendezik a HÖK felelősségvállalását, és egységes, szigorú kereteket szabnak az egyetemi, főiskolai rendezvényeknek, így a gólyatáboroknak is. Az államtitkár emlékeztetett, hogy a felsőoktatási stratégiában foglaltak szerint céges alapokra helyezik az egyetemi és főiskolai rendezvényszervezést, így a HÖK mint szervezeti egység a jövőben gólyatábort sem szervezhet önállóan.

Az Index már a harmadik, gólyatábor nemi erőszakról szóló beszámolót hozta nyilvánosságra kedden. Először az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti táborában történt bűncselekmény miatt indított nyomozást a Somogy megyei rendőrség, néhány héttel később pedig kiderült, hogy az ELTE jogi karának gólyatáborában tavaly történt hasonló bűncselekmény. Mezey Barna, az egyetem rektora már szeptemberben kijelentette, hogy változtatni fognak a gólyatáborok szervezésén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.