Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Szeptember 30. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nemcsak a túl kevés, a túl sok folyadék is árthat

Nemcsak a túl kevés, a túl sok folyadék is árthat

Valószínűleg gyerekkora óta mindenkinek ismerősen cseng az alábbi mondat: 'legalább napi két liter vizet igyál meg.' A kutatók ezúttal arra voltak kíváncsiak, létezik-e olyan, hogy valaki túl sok vizet iszik és ha igen, annak milyen káros hatásai lehetnek? A kérdésre a Fox News-on megjelent cikk ad választ.

A túl sok folyadék fogyasztása hyponatremiahoz vezethet, ami akkor alakul ki, amikor a vérben lévő nátrium túl híg lesz. A tünetek közé tartozik a szédülés, a fejfájás, a hányinger és a puffadás - ezek mind hasonlóak a kiszáradás jeleihez. Súlyos esetben ez rohamokat, szervi elégtelenséget, sőt akár halált is okozhat.

A magas cukor-és adalékanyag tartalmú italok fogyasztása kiszáradáshoz vezethet. Éppen azért a sportitalok választásánál legyen tekintettel annak cukortartalmára. Emellett az is okozhat ilyen problémát, hogyha egyszerre túl sok vizet iszik, ami ahelyett, hogy felszívódna a szervezetben, szinte azonnal kiürül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.