Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. November 25. 11:19, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Női kézilabda Eb - Győrben a magyar válogatott

Női kézilabda Eb - Győrben a magyar válogatott

A várandós Görbicz Anitával kiegészülve kedden délelőtt, Győrben megkezdte a közvetlen felkészülést a jövő vasárnap kezdődő magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságra a magyar női kézilabda-válogatott.

A csapattól származó információ szerint Németh András szövetségi kapitány napi két edzést vezényel, de ezen kívül videózások és konditermi tréningek is szerepelnek a programban. A héten lesz színházlátogatás, valamint a csapat átutazik Bécsbe az adventi vásárra is.

A tréner korábban Görbicz Anitáról elmondta, hogy a győri irányító ott lesz a válogatottal végig a torna során a stábban, mivel az ő hozzáállása, kisugárzása rendkívül pozitívan hat a csapatra.

Szombaton Ausztria, jövő csütörtökön pedig Franciaország ellen játszik felkészülési meccset az együttes. Az osztrák elleni találkozót követően két nap szüntet kapnak a játékosok.Az Eb-n a magyarok az oroszokkal, a lengyelekkel és a spanyolokkal találkoznak Győrben. A kvartettből az első három helyezett jut a debreceni középdöntőbe, amelyben még a norvég-dán-román-ukrán négyes legjobb három csapata szerepel majd.

A magyar női válogatott 18 fős Európa-bajnoki kerete:
-----------------------------------------------------
kapusok: Bíró Blanka (Ipress Center-Vác), Herr Orsolya (Győri Audi ETO KC), Kiss Éva (Fehérvár KC)
balszélsők: Erdősi Ildikó (Siófok-Galérius Fürdő), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC)
balátlövők: Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász KA), Klivinyi Kinga (Érd), Triscsuk Krisztina (Dunaújvárosi Kohász KA)
irányítók: Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungária), Temes Bernadett (Tus Sies Metzingen), Tóth Gabriella (Mosonmagyaróvár)
beállósok: Mayer Szabina (Fehérvár KC), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungária), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungária)
jobbátlövők: Planéta Szimonetta (Győri Audi ETO KC), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungária)
jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győri Audi ETO KC), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungária)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense