Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Szeptember 23. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Növekszik a kétgyermekesek jövedelme 2015-ben

Növekszik a kétgyermekesek jövedelme 2015-ben

Minden jövedelemsávban növekszik a kétgyermekesek nettó jövedelme 2015-ben, a családi adóalap-kedvezmény változásának hatására - tekinti át blogbejegyzésében a módosított szabályozás hatásait Hegedüs Sándor, az RSM DTM adóüzletágának vezető partnere legfrissebb blogbejegyzésében. Jövőre bruttó 121 211 forintos jövedelem felett a nettó bér havi 20.000 forinttal lesz magasabb, de már a minimálbért kereső szülők borítékjába is 13 ezer forinttal több kerülhet minden hónapban.

A kétgyermekesek kapcsán bejelentett adókedvezmény-növekedés miatt várható bérváltozások részletes eredményét az alábbi táblázat mutatja be. A számítások az alábbiakon alapulnak:

Mind a személyi jövedelemadó (szja), mind az egyes egyéni járulékok mértéke változatlan marad.

A gyermekkedvezmény nagysága:
egy gyermekek esetében továbbra is 62 500 forint,
két gyermek esetében a kedvezmény mértéke megduplázódik, várhatóan 125 000 forintra emelkedik gyermekenként,három, illetve háromnál több gyermeknél pedig 206 250 forint lesz gyermekenként.

A személyi jövedelemadónál fel nem használt családi adóalap, illetve kedvezmény továbbra is érvényesíthető lesz az egyéni egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal szemben.

A családi adókedvezmény továbbra sem fog kiterjedni a munkaerő-piaci járulékra.
A magyar szabályozás nem egyedülálló e tekintetben, a régióban máshol is foglalkoznak a családi adókedvezmény kiterjesztésével. Lengyelországban augusztus 27-én jelentették be, hogy tervbe vették az adókedvezmény megnövelését a három, illetve négy gyermeket nevelők esetében, igaz, ott nincs akkora növekedés a kedvezményben a harmadik gyermek esetében, mint hazánkban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.