Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Július 19. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nyár végéig 44 sorompót újít fel a MÁV

Nyár végéig 44 sorompót újít fel a MÁV

A vasúti átjárókban történő balesetek visszaszorítására 44 sorompót korszerűsít a MÁV, és baleset-megelőzési kampányt is szervez a rendőrséggel közösen. A MÁV Kommunikációs Igazgatósága pénteken közölte a vasúti átjárókban évente több tucat súlyos, akár halálos baleset történik. Ezért korszerű jelzőberendezések kiépítésével és Vasútbiztonsági Roadshow-val próbálják tudatosítani az emberekben, hogy rendkívül veszélyes, ha a KRESZ szabályait megszegve közelítenek a vasúti átjárókhoz.

Pénteken Agárdon tart a MÁV a rendőrséggel közös rendezvényt, ahol az autósok, gyalogosok, kerékpárosok figyelmét hívják fel az áthaladás szabályaira. A program keretében idén nyolc Balaton-, illetve Velencei-tó parti település átjárójában lesz hasonló rendezvény.

A MÁV 12,5 milliárd forintot használhat fel közlekedésbiztonságot javító fejlesztésekre, ebből majdnem 900 milliót fordítanak a sorompók korszerűsítésének első ütemére. A keretből augusztus közepéig több mint 44 átjárót szerelnek fel félsorompóval és LED-optikával.

A MÁV-nál 2012-2015 között zajló közlekedésbiztonsági fejlesztéseknek köszönhetően összesen 180 vasúti átjáró biztonságát növelik: fél- és fénysorompókat szerelnek fel, kamerákat szerelnek föl, diagnosztikai és monitoring berendezéseket, valamint videós pályafelügyeleti rendszert építenek ki.

A sorompóprogram ősszel 126 helyszínen folytatódik.

A MÁV 99 vasúti átjáróban alakít ki kamerás megfigyelő rendszert, mellyel a sorompókat letörő gépjárművek azonosítása is lehetővé válik. A 200 millió forintba kerülő fejlesztésről a MÁV tavaly áprilisban állapodott meg az Országos Rendőr-főkapitánysággal. A rendőrséggel a telepítési helyszíneket és az eseményrögzítést követő eljárást is egyeztette a vasúttársaság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.