Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Július 19. 10:51, szombat | Helyi
Forrás: infoGyőr

Programajánló szombatra

Programajánló szombatra

Végre itt a hétvége, az időjárás is nekünk kedvez, hogy válasszunk a Győr és környéki programok közül.


Győri Legendák Napja és X. Győri Rotary Fröccsnapok

Július 18-20. / Helyszín: Széchenyi tér

A Győrhöz kapcsolódó történetek sorában nagyon fontos helye van a „szódavíz és a fröccs feltalálásának” is, így nem véletlen, hogy a Győri Legendák és a Fröccsnapok egy közös nyári hétvégére került. Sok izgalmas és különleges program eleveníti fel a régi történeteket, hogy ezeken keresztül bemutassuk városunk történelmét, szép helyszíneit az idelátogatóknak, de minden bizonnyal számos újdonságot tartogat a fesztivál a győri lakosoknak is. A Győri Nemzeti Színház stúdiósai rövid, vásári színjátékok formájában mutatják be a Fesztivál vendégeinek a vastuskó, a fröccs feltalálása, a győri frigyláda, a lőcsei fehér asszony és a vaskakas legendáját. Ismét látogatható lesz a város régi börtöne, ahol bűnről és büntetésről szól majd az előadás, benne a lőcsei fehér asszony és a győri vár elestének történetével. A fesztivál programját a jótékonysági fröccsmérés mellett számos gyermekprogram, zenei produkció, előadás és idegenvezetés teszi teljessé.

Rétes nap

Július 19. 15.00 óra
Helyszín: Baross út, Látogatóközpont

A Látogatóközpont előtt könyvbemutatóval egybekötött látvány rétes nyújtással várják az érdeklődőket a Guiness-rekordot tartó győri hölgyek. A rétesek egy erre a célra épített kis vonatban sülnek meg, és a helyszínen megkóstolhatók.
„Lehet meggyes, mákos vagy gyömbéres…
Mennyei, ahogy olvad a szájban, és összeér a mazsola, a vanília vagy épp a friss gyümölcs íze. Dédijeink, nagyanyáink tudtak valami olyat, amitől szebbé vált az ünnep, s ünneppé válhattak a hétköznapok. A rétes generációkat kötött össze a konyhában, a kínálásban, a vendégvárásban vagy a rokonjárásban. Nagyanyáink rétesének ízére máig emlékszünk. Ebből egy pillanatot, egy különleges ízvilágot villantunk fel a győri rétesnyújtó lányokkal, asszonyokkal, amikor a tepsi méretű süteménytől indulunk, és Győrből azután sokfelé eljutunk az ízes tészta sikeréért, a szolgálat, az adni tudás öröméért, mert a rétesnyújtás,-sütés igazi tudomány, amit ma boldogan adnak át a a nagyik az unokáknak. Hogy közben nőtt csak nőtt a rétes hossza? Hja, kérem, a rétes már csak ilyen. Nyúlik és sül,-nyújtjuk és sütjük,- mások örömére. Közben látható és láthatatlan ajtók nyílnak meg, barátságok szövődnek, mert a rétest mindenki szereti. A győriek több mint 100 méter hosszú rétest nyújtottak, méretüket- sejteni lehet-felülmúlják. Ha a rétes a királyok tortája, akkor a győri rétesnyújtók az ízek királynői. Földig hajlunk a tudásuk, fantáziájuk előtt, és tudjuk: van mit tanulni tőlük.”

UEFA U19 Európa bajnokság Magyarország
Helyszín: ETO Park
Július 19. 17.15 óra és 20.15 óra
A játékosok mindent megtesznek a pályán, és Te? Gyere ki a meccsekre!

IV. Lipóti Kenyér és Halfesztivál

Helyszín: Lipót

07.19. Szombat
17:00 - 18:00 Irigy Hónaljmirigy műsora
18:00 - 19:00 Lipóti Színjátszók előadásában – Mamma Mia
19:00 - 20:00 Beat Bulls - Rock'n'Roll show a legjobb külföldi és magyar slágerekből
20:00 A Lipóti Kenyér és Halfesztivál hangja – Karaoke verseny győztesének kihirdetése
21:00 - 22:30 Rúzsa Magdi - élő koncert
22:30 - Retro Disco Dj Dáviddal

Címkék: győr, programok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.