Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Október 02. 12:19, csütörtök | Bulvár

Sárkányhajóban dobolt Molnár Andi

Sárkányhajóban dobolt Molnár Andi

Molnár Andi igazi sportoló családból származik: nagyapja Dunavarsányban csónakházat hozott létre, emlékére másodszor rendeztek sárkányhajó versenyt. Idén a SportKlub MezTelenül stábja sem hagyta ki a különleges megmérettetést, Andi pedig dobosként debütált.

A hétvégén a dunavarsányi olimpiai központban mérték össze tudásukat a sárkányhajózás szerelmesei. A versenyen Molnár Andi diktálta a ritmust az egy hajóban evező Pulai Imrének, valamint Balogh Tominak is.

Dunavarsányban második alkalommal rendezték meg a Mekler László sárkányhajó versenyt, amit a nagyapám emlékére hoztak létre, aki 50 évvel ezelőtt saját kezével és a helyi fiatalok segítségével építette fel az itteni csónakházat. Ez tette lehetővé, hogy Németh Szabolcs válogatott és ifjúsági bajnok kenus a településen kajak-kenu szakosztályt hozzon létre, és sárkányhajó versennyelnépszerűsítse az evezést a fiatalok körében.Édesanyám csapatával már gyerekkoromban is jártam vízitúrára, dobosként azonban még soha nem próbáltam ki magam, hihetetlen élmény volt” – mesélte Molnár Andi.

A hajóban Molnár Andi dobverését és Pulai Imre tanácsait követve húzott a SportKlub Dodzsem című műsorának egyik állandó vendége, Balogh Tamás is.

Soha életemben nem ültem még sárkányhajóban” – árulta a műsorvezető. „Gyerekkoromban a balatoni nyaralások alatt eveztem krokodil alakú kajakban, amit nagyon élveztem. Most azonban megijedtem, mikor megláttam milyen magas és kisportolt Pulai Imi. Meggyőződésem, hogy a tenyerével nagyobbat húz, mint én evezőlapáttal” – mondta nevetve Balogh Tomi, aki elárulta, az tetszik a sárkányhajózásban, hogy ha a több mint 10 fős hajó elején nagyon húznak, akkor aki hátrébb ül, lazsálhat is egy kicsit.

Molnár Andit és Balogh Tomit a verseny előtt az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Pulai Imre tanította az evezés rejtelmeire.

„A versenyben sajnos kikaptunk, mert a másik csapat már a rajt során előnyhöz jutott. A többiek korábban alig eveztek, ami látszott is. Ebben a sportágban nagyon fontos az összeszokottság és az edzettség: egy sárkányhajót, amiben tucatnyi ember ül, nem lehet egyedül elhúzni”– árulta el Pulai Imre.

Aki kíváncsi, hogy a dunavarsányi sárkányhajó versenyen melyik evezős csapat kerekedett felül, és hogy miként verte a dobokat Molnár Andi ne hagyja ki a SportKlub MezTelenül című műsorát szeptember 25-én, csütörtökön 19:50-től.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.