Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Június 11. 07:14, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Somogy megyei matrica nélkül is megközelíthető Balatonvilágos

Somogy megyei matrica nélkül is megközelíthető Balatonvilágos

Balatonvilágost kis kitérővel, az autópályán Budapest felől érkező, Veszprém megyei matricával rendelkező autósok is megközelíthetik a kijelölt terelőúton úgy, hogy nem kell Somogy megyei autópálya-matricát venniük.

Közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-vel.
A kitérőre azért van szükség, mert felújítanak egy vasúti átjárót. A vasúti átjáró halaszthatatlan felújítása a dél-balatoni vasútvonalon folyamatban lévő teljes rekonstrukció egyik eleme.

A tárca közleménye szerint aki a következő lehajtóig a sztrádán - ahol már szükséges a Somogy megyei matrica - haladna tovább, legfeljebb 4-5 perccel érne hamarabb a községbe, mint a kijelölt terelőútra letérők.

A tájékoztatásban kitértek arra is: Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár helyi országgyűlési képviselői jelzésre a múlt héten tájékoztatást kért az érintett közlekedési társaságoktól az autósok kényelmesebb célba érését szolgáló lehetséges intézkedésekről. A minisztérium megvizsgálja a felmerült javaslatokat, és ha szükséges, körültekintő döntést hoz a helyi lakosok, vállalkozók és a turisták eljutási lehetőségeinek javítása érdekében.

A tárca emlékeztetett arra, hogy a Lepsény és Szántód-Kőröshegy szakaszon lévő vasúti átjáró felújítása a dél-balatoni vasútvonal teljes rekonstrukciójának egyik eleme, a vonal a következő években egészen Balatonszentgyörgyig megújul. A beruházások után a teljes Balaton-parti szakasz korszerű, utasbarát vasúti vonallá válik - írták.

Címkék: Autópálya, matrica, somogy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.