Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Augusztus 20. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Százával vinnék a Nokia dolgozókat

Százával vinnék a Nokia dolgozókat

A Népszabadság írása szerint több tucat cég jelentkezett Nokia Komáromban megszűnő gyárának dolgozóiért. A gyár vasas-szakszervezeti alapszervezetének vezetője azt mondta, van olyan cég, amely 400 dolgozót venne fel, ha elfogadják az általuk kínált feltételeket. A legnagyobb igényeket autóipari és elektronikai profilú vállalkozások fogalmazták meg.

A november végére teljesen bezárásra ítélt mobiltelefongyár dolgozói iránt eddig is élénk volt az érdeklődés, ami alátámasztja a helyiek véleményét, hogy az üzemben minőségi munkaerő gyűlt össze. Mint ismert: a Nokia felvásárlásával a Microsofthoz került üzemből 1829 ember – köztük 680 szlovák állampolgár – elbocsátását jelentették be július 17-én. A leépítést három lépcsőben szeptembertől kezdik meg, és az üzemre november 30-án kerül lakat.

László Zoltán, a Nokia-gyár vasas-szakszervezeti alapszervezetének vezetője lapunknak megerősítette az értesülést, és hozzátette: egy másik cég azt jelezte, hogy 400 főt tudna alkalmazni, ha kínált feltételeit a dolgozók elfogadják. A konkrét cégeket nem kívánta megnevezni, mondván, erre egyelőre nincs felhatalmazása.

A gyárbezárási folyamat következő állomása – még a szeptemberi állásbörze előtt – a jövő hétfői kerekasztal lesz. Ezen az önkormányzat, a munkaügyi hivatal, a munkáltató és a szakszervezet képviselői vesznek részt. Ezen alighanem az lesz az elsődleges kérdés, hogy a munkaügyi hivatal és a munkáltató, hogyan tud együttműködni, valamint, hogy milyen képzéseket lehetne a leggyorsabban beindítani, és milyen forrásokból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.