Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Október 20. 15:43, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Tatabányai buszbaleset - Kedd délutánig busz viszi az utasokat Tatabánya és Oroszlány között

Tatabányai buszbaleset - Kedd délutánig busz viszi az utasokat Tatabánya és Oroszlány között

Kedd délutánig vonatpótló buszok viszik az utasokat Tatabánya és Oroszlány között a tatabányai baleset miatt, amelyben menetrend szerinti csuklós busz ütközött össze vonattal hétfő délelőtt.

A közlemény szerint továbbra is áll a forgalom a vonalon, tart a károk felmérése és a helyreállítás. Azt írták: amíg elszállítják a roncsokat, a sérült szerelvényt bevontatják Tatabányára, helyreállítják a kidőlt felsővezeték-tartó oszlopot és a sorompó oszlopát, addig az utasoknak vonatpótló autóbuszokra kell szállniuk Tatabánya és Oroszlány között. Az érintett vonalon 15-20 perces késére kell számítani. A vasúti közlekedés megindulását a kedd délutáni órákra ígérik.

Hozzátették: a vonatpótló autóbuszok - súlykorlátozás miatt - Kecskéd-alsó megállóhelyre nem tudnak bemenni az utasokért, ehelyett a kecskédi szövetkezeti megállóban állnak meg.Nem sérült meg, de nincs kihallgatható állapotban az 56 éves buszsofőr - közölte Pruzsina Alice, a Vértes Volán szóvivője korábban az MTI-vel. Hozzátette: a férfi - aki tizenöt éve dolgozik a cégnél, és négyszázezer kilométert vezetett balesetmentesen - "folyamatosan a sérültek állapota felől érdeklődik", és egyelőre nem tud magyarázatot adni a történtekre.

Pruzsina Alice elmondta: a buszon húszan utaztak, a négy legsúlyosabb sérült a jármű hátsó részében.A szóvivő tájékoztatása szerint egy húszéves Ikarus szenvedett balesetet, a járművet az idén akarták leselejtezni.A sérültek közül öten a nap folyamán hazamehetnek a Szent Borbála Kórházból. Hat sérült gyógyulásához hosszabb ellátás szükséges, az ő vizsgálatuk jelenleg is folyik - mondta Balogh Márta, az intézmény sajtóreferense az MTI-nek.

Ónodi Lívia, a megyei mentőszolgálat vezetője korábban azt közölte, hogy egy menetrend szerinti csuklós busz ütközött össze vonattal az Erőmű lakótelepi átjáróban, és tizenegy ember sérült meg. Három ember szenvedett gerinc-, koponya- és mellkassérüléseket, egy ember sokkos állapotban van. A három legsúlyosabb sérült közül két nőt a tatabányai kórházba, egy asszonyt pedig mentőhelikopterrel "magasabb ellátást nyújtó" egészségügyi intézménybe vittek - ismertette.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arról tájékoztatott, hogy az ütközés után a vonat nyolcvan-százméternyire arrébb állt meg.A Mávinform korábban úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a Vértes Volán járata a jól működő fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a vonat elé. A vonat az autóbusz hátsó részének ütközött. Both Ferenc sajtóügyeletes közleménye szerint a szerelvényen nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.