Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Augusztus 29. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Több mint 720 ezer gyerek ingyen kapja a tankönyvet

Több mint 720 ezer gyerek ingyen kapja a tankönyvet

Soha ennyien nem kaptak még ingyen tankönyvet mint az idei tanévben, több mint 720 ezer diák jut hozzá térítés nélkül - közölte Kurucz Éva kormányszóvivő csütörtökön Nagykátán, a Mátray Gábor Általános Iskolában rendezett sajtótájékoztatón. Hozzátette: a tankönyvek a korábbi évekhez viszonyítva egyébként is jóval olcsóbbak, átlagosan 400-450 forintba kerülnek.

Miután a 2014/15-ös tanévben 1,3 millió tanulónak csöngetnek be, a gyerekek 60 százaléka jut hozzá ingyenesen a könyvekhez, köztük az első és második osztályosok, a nagycsaládosok gyermekei, valamint a szociálisan rászorulók - tette hozzá.

A kormányszóvivő tájékoztatása szerint a tankönyvek a korábbi évekhez viszonyítva jóval olcsóbbak, a megújuló tankönyvek átlagosan 400-450 forintba kerülnek. Összességében a tankönyvek átlagosan 20 százalékkal kerülnek kevesebbe, egy átlagos tankönyvcsomagért 11 ezer forintot kell fizetni.

Arany László Tamás, a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a tankönyvek kiszállítása rendben megy, 96 százalékuk már 4200 iskolába megérkezett, pénteken pedig a hátralévő csaknem 200 intézmény is megkapja a diákok számára összeállított egyedi csomagokat.

Mint kitért rá, a könyvkiadók a tankönyvek zömét július 31-ig beszállították a Kello raktáraiba, jelenleg mintegy 30 ezer könyv hiányzik, ezeket a lehető leghamarabb eljuttatják az iskolákba.

A könyvek kiszállításánál sok segítséget kaptak a helyszínt biztosító BM-dolgozóktól, míg a helyi közfoglalkoztatottak a csomagok pakolásánál mentesítették a tankönyvfelelős pedagógusokat - mondta Arany László Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére