Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. December 14. 12:16, vasárnap | Helyi
Forrás: InfoGyőr/WK

Vásáry André Mozijeggyel hat az érzelmekre

Vásáry André Mozijeggyel hat az érzelmekre

Vásáry André az Advent Győrben rendezvénysorozat keretein belül, lépett fel a győri közönség előtt, csodálatos karácsonyi dalok repertoárjával a Széchenyi téren. A különlegeshangú énekest kérdeztük karrierjéről, élete nagyobb lépcsőfokairól.

KEZDETEK – A TEHETSÉG FELFEDEZÉSE

,,Mondhatni elég későn kezdtem az énekléssel foglalkozni, a családban sem volt énekesi vonal. Az viszont elég hamar kiderült, hogy van muzikalitásom. Olyan 18-19 éves lehettem, amikor egyik barátnőmmel buliból tartottunk hazafelé és elénekeltem egy bonyolult szoprán ária részletét, akkor mindketten „sokkot” kaptunk. Ezután felkerestem egy specialistát, azt gondolván, hogy valamilyen bajom lehet, de szerencsére nem erről volt szó. „

CSILLAG SZÜLETIK – TV SHOW

,,A Csillag születik egy nagy ugródeszka volt, sokan ott ismerték meg a hangomat, de már előtte 2006-ban is jelent meg lemezem, akkor már mozogtam a szakmában és külföldön is felléptem. Ettől függetlenül sokat köszönhetek a műsornak, hiszen maradhattam az, aki vagyok, megismert az ország és a három platina és aranylemez is hatalmas öröm számomra.”

ÚJ ALBUM- MOZIJEGY

,,A Mozijegy című, novemberben megjelent új albumomon filmzenéket énekelek. Stílusában olyan 21. századi, érzelmes dalok szerepelnek rajta, amit a közönségem nagyon szeret. Régóta vágyam egy ilyen album kiadása, de eddig valami mindig meggátolta, főleg a külföldi munkáim, de most elérkezett az idő. Az albumon hallható többek között a Titanic, A több mint testőr, Keresztapa, Veszedelmes viszonyok zenéje.„

KEDVENC FELLÉPÉSI HELYSZÍNEK

,,Minden helyszínnek megvannak a sajátosságai, amelyeket lehet szeretni. Nincsenek kedvenc ételeim sem és kedvenc fellépési helyeim sem. Nagyon ritka, hogy szabadtéri rendezvényen lépek fel, mint Győrben az Adventi fesztiválon, de hihetetlen jó hangulata van. Nem beszélve arról, amikor 16.000 ember előtt léptem fel Németországban, de emlékezetes az is, amikor a Zalai dombságban egy kis kápolnában énekelhettem.”

MÉRFÖLDKÖVEK

,,Az élő tévézést nagyon élveztem, hogy fő műsoridőben kell bizonyítanom három percben. Nagy megtiszteltetés volt a Vatikánban énekelni, egy élmény volt a németországi turném is és emlékezetes marad számomra az is, amikor Washingtonban léptem fel a nagykövetségen.”

KARÁCSONY

,,Az elmúlt 5-6 évben sajnos nem tudtam a családommal lenni karácsonykor. De idén tervben van, hogy Debrecenbe utazom családomhoz, keresztlányaimhoz és együtt ünnepelünk. Egyébként nagyon szeretem a karácsonyt, még Amerikában „fertőződtem” meg, már korán elkezdem díszíteni a lakást, karácsonyi dalokat hallgatok. Imádom az adventi vásárokat, a forralt bort, a fényeket.”

ÚJÉVI FOGADALOM

,,Sosem voltam a nagy fogadkozós, inkább áttekintést tartok.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense