Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Április 16. 08:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Kovács Attila

Vízilabda világbajnokok Győrben - Galéria

Vízilabda világbajnokok Győrben - Galéria

Ünnepnapnak ígérkezett a keddi az impozáns Aqua Sportközpont és Győr számára. Szépszámú publikum várta ugyanis Magyarország legmegbecsültebb csapatát, a magyar vízilabda válogatottat, amelynek minden tagja dörgő taps közepette emelhette kezét a bemutatás során.

Már a bemelegítés közben meggyőződhettünk valódi kvalitásaikról, és népszerűségük okát is igazolták pólósaink. A Varga testvérek kezén már-már ragasztót gyaníthattak a hitetlenebbek, Hárai Balázs pedig úgy termelte a látványosabbnál látványosabb csavargólokat, hogy talán még a görögök is át-átpillantottak csodálkozásukban. A csapatot a parton és a vízben is a higgadt profizmus jellemezte, ugyanezt sugallta Benedek Tibor minden mozdulata.

Nagy elszántsággal szállt vízbe a görög csapat is, kezdeti rohamaikat kemény védekezéssel és jó kapusteljesítménnyel verték vissza a mieink, majd a kellő pillanatban Madaras Norbert demoralizálta őket egy pimasz ejtéssel, 1-0. E mozdulat adta meg a mérkőzés alaphangját, ugyanis nem sokkal ezután egy remekre szabott taktikai variációt mutatott meg nekünk Hárai és Angyal, amelynek végén előbbi, ziccer helyzetének ellenére, az üresen tátongó kapu torkában lévő Angyalhoz tálalt, aki helyére továbbította a labdát. Az akció kis szeletét mutatta meg, a magyar vízilabdára jellemző, finesszel átitatott tudásnak, 2-0.

A görög szépítés ellenére sem maradt abba a magyar parádé, Hárai kapott labdát centerben, és gondolva a későn érkezőkre, megmutatta mit gyakorolt a bemelegítés során, majd egy hatalmas gólt vágott csavarból a vendég kapuba, 3-1.

A nagyszerű rajtot követően a mieink magabiztos védekezése és látványos blokkjai hívtak életre tapsviharokat. A nagyszünetre 6-3-as magyar vezetésnél érkeztek a csapatok.

A fordulást követő magyar akciók nyitányaként Hárai újra megmutatott egyet csodagóljai közül, pechére a játékvezető közbesípolt, és ötméterest jelzett, amit a center kérdően, egy pimasz félmosollyal honorált. Varga Dénes értékesítette a büntetőt, amely után úgy tűnt egyoldalúvá válik a mérkőzés, de a görögök mindig vissza tudtak jönni, nagy tartás és szép akciókat bemutatva.

A nehezebb percekben a Varga testvérek a vállukra vették a csapatot, nagyszerűen fűzték a támadásokat, és Hosnyánszki lövései is élményszámba mentek, ugyanakkor két bekkünk kipontozódásának is köszönhetően elkerülhető gólokat kaptunk.

A szoros végeredmény ellenére (12-11), a mérkőzés hajrája nem tartogatott igazán nagy izgalmakat, az összecsapás összképe alapján elmondható, a mieink győzelme egy percig sem forgott veszélyben. A medence széléről úgy tűnt, a magyar csapat tudta, hogy ma nyerni fognak, a görögök pedig harcoltak, de felvették az esélytelenebb szerepét. Különösen jó volt látni, ahogy ez a magabiztosság, higgadt profizmus magyar sportolókból, egy magyar csapatból megnyugtatóan árad. Köszönjük, hogy ezt megmutatták nekünk!

Kovács Attila

Fotó - Gombás Ákos

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.