Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. November 01. 06:00, szombat | Helyi
Forrás: InfoGyőr/WK

XIV. Győri Könyvszalon – Amikor a kultúra Győrbe költözik

XIV. Győri Könyvszalon – Amikor a kultúra Győrbe költözik

Idén 14. alkalommal szervezi meg a Győri Könyvszalont, november 7-8-9-én a Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztály és a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér.

Az évek során a rendezvény kinőtte magát a vidék legnagyobb könyves-kulturális eseményévé. A színház épületében felállított standokon 48 kiadó lesz jelen, akik közül többen már a kezdetek óta részt vesznek az egyre nagyobb közönséget bevonzó rendezvényen. Köztük a Líra kiadó Arany János utcai (belvárosi) könyvesboltja is, amely 14. alkalommal vesz részt saját, széles könyvválasztékával a Győri Könyvszalonon. Kiadványaink közé tartoznak a Corvina, Magvető, Athenaeum, General Press és a Manó Kiadó újdonságai és Villányi László: Kimméria című új regénye, amit a Könyvszalon alatt csak a Líra kiadónál található meg.

Több helyszínen több mint 100 különböző program, könyvbemutató, koncert, színházi előadás, játszóház, konferencia – várja az érdeklődőket. Idén koncertet ad a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő, mára már legendás egyénisége Kovács Kati Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar énekesnő, dalszövegíró. Az ikonikus Deák Bill Gyula pedig születésnapi koncertet ad városunkban, meglepetés vendéggel.

A színház mellett a Kisfaludy Könyvtár, a József Attila Művelődési Ház, a Rómer Terem és a VOKE Arany János Művelődési Háza is helyet ad könyves programoknak. A tavalyi kezdeményezést követve a rendezvény egy plusz 0. nappal is kiegészül: Radnóti Miklós és kora címmel állítottak össze programsorozatot, melynek során rendhagyó irodalomórákkal és irodalmi estekkel emlékezhetünk meg a XX. század irodalmának jeles képviselőiről.

Részletes programok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.